EPS eli Styrox

EPS-eristeitä käytetään pääasiallisesti rakennusten lämmöneristämiseen, mutta ne sopivat myös teknisiksi eristeiksi tai teiden ja piha-alueiden keventeiksi. EPS-eristeitä käytetään laajalti muuallakin, esimerkiksi pakkauksissa ja laiturirakenteissa.

Parasta rakennusten materiaalitehokkuutta on mahdollisimman pitkä käyttöikä ja vähäinen korjaustarve. Rakentaminen EPS-eristeillä on energiatehokasta, sillä EPS säilyttää erinomaisen lämmöneristävyytensä koko sen pitkän käyttöiän, vuosikymmeniä.

EPS-eristeet valmistetaan polystyreenistä vesihöyryn avulla paisuttamalla. Lämmöneristävyys perustuu umpisoluisessa rakenteessa olevaan liikkumattomaan ilmaan. Valmiissa eristeessä on raaka-ainetta enintään 5 % levyjen tilavuudesta. Eristeitä on keveytensä vuoksi helppo työstää ja asentaa, ne eivät lahoa tai homehdu ja niitä saa halutussa muodossa ja paksuudessa.

Ne ovat lisäksi ympäristöystävällisiä. Ne eivät lahoa tai homehdu eivätkä turmellu biologisesti. EPS-tuotteita voidaan kierrättää lähes 100 %:sti. Puhdasta EPS-jätettä, kuten pakkauksia ja ylijäämälevyjä rouhitaan ja rouhetta käytetään uusien EPS-tuotteiden valmistuksessa.

EPS-tuotteita on valmistettu Euroopassa jo yli 55 vuoden ajan ja Suomessakin jo 50 vuotta.

  • Hyvä lämmöneristävyys
  • Helppo käsitellä ja työstää
  • Hyvä kosteudenkestävyys
  • Ei lahoa tai homehdu
  • 100% kierrätettävä ja ympäristöystävällinen materiaali