OrganoWood

Organowood - myrkytön, lahoamaton, palamaton ja täysin huoltovapaa terassilauta, 10 vuoden takuu

OrganoWood on terassilauta, joka on täysin myrkytön ja täysin huoltovapaa ratkaisu terassin rakentamiseen. Tuote on täysin palamaton ja toisin kuten muut terassimateriaalit, se ei vaadi minkäänlaista huoltomaalausta tai käsittelyä missään vaiheessa. Siksi tuotteella onkin oikein asennettuna jopa 10 vuoden lahoamistakuu. OrganoWood terassilauta on ekologinen, huoltovapaa ja erittäin kaunis materiaali jokaiseen kohteeseen. Sarokkaalla on tuotteen yksinmyyntioikeus Turun seudulla.

OrganoWoodin tekniikka perustuu puun muuntamiseen tavalla, joka antaa puulle tehokkaan suojan lahoamista, palamista, vettä ja kosteutta vastaan. Kuituja muutetaan molekyylitasolla käyttämällä myrkyttömiä mineraalipohjaisia aineita, toisin kuin perinteisessä painekyllästyksessä, jossa puuhun lisätään biosideja ja raskasmetalleja. Innoittajana toimi luonnollinen fossiloituminen, jossa orgaanisesta materiaalista tulee mineraalia sen sijaan, että se lahoaisi tai maatuisi. Mineraali muodostaa kuitujen ympärille fyysisen esteen, joka estää mikro-organismeja syömästä puuta. Hyödyntämällä samoja luonnollisia mineraaleja kuin fossiloitumisessa puun käsittelyyn on voitu käyttää täysin myrkyttömiä aineita.

Muunnettu puu säilyttää luonnollisen värinsä, mutta vanhenee sen jälkeen luonnollisesti. Kun puu vanhenee, se harmaantuu ja säilyttää ajan mittaan hopeanharmaan värinsä. Haalistumisen ja harmaantumisen yhdistelmä saa aikaan hopeanharmaan sävyn ja ulkotiloissa auringonvalolle alttiina oleva puuverhoilu saa kauniin ja tasaisen harmaan pinnan 1–2 vuoden kuluessa.

Puunsuoja-sana yhdistetään usein myrkyllisiin aineisiin, raskasmetalleihin ja biosideihin. Useimmat puunsuoja-aineet sisältävät yhtä tai useampaa näistä aineista, sillä ne vaikuttavat tehokkaasti mikro-organismeihin. Valitettavasti nämä aineet ovat haitallisia paitsi mikro-organismeille myös muille eläimille ja ihmisille. OrganoWood®-tekniikan kehitystyössä tavoitteena oli mikro-organismien tappamisen sijaan saada aikaan puu, jota ne eivät pysty syömään.

Ruotsin kemikaalitarkastusvirasto on luokitellut kaikki OrganoWoodin tuotteissa käytettävät aineet vaarattomiksi ympäristölle ja terveydelle. Tuotte on eri ympäristöarviointiorganisaatioiden suosittelema niin suomessa kuin ruotsissakin. 

Lue lisää OrganoWoodista täältä