Biolan

Biolan Kaivopuhdistamo

2 490,00 € / kpl
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
401647

Toimitusaika: 5-10 päivää

Toimituskulut ilmoitettu tuotetiedoissa sekä kassalla.

kpl

Luonnon vehreys ympärillä antaa meille energiaa, terveyttä ja iloa. Se on myös elinehto meille ja tuleville sukupolville. Siksi tehtävämme on vaalia luontoa. Biolanilla on sitouduttu tekemään vihreitä tekoja – yhdessä sinun kanssasi.

tekniikkapaketti vanhojen betonikaivojen saneeraukseen
kaikille kiinteistön jätevesille
ympärivuotiseen käyttöön
kaivojen koosta riippuen 1-7 henkilön talouden käyttöön
biologis-kemiallinen käsittelyprosessi 
Tutustu huolellisesti asennusohjeeseen

 

Tuotenumero: 70570100
LVI-numero: 3623610

Biolan Kaivopuhdistamoon johdetaan kiinteistön pesuvedet ja vesikäymälän vedet. Puhdistamoon ei saa johtaa hulevesiä eli sadevesiä ja perustusten salaojavesiä. Jätevesijärjestelmää on käytettävä ja huollettava ohjeiden mukaisesti sekä seurattava säännöllisesti sen toimintaa.

Veden kulutusta vähentämällä puhdistamon kuormitus ja saostuskemikaalin kulutus pienenevät.

Kaivopuhdistamon biologinen puhdistustoiminta perustuu mikrobeihin, jotka ovat herkkiä erilaisille desinfioiville ja myrkyllisille aineille. Myrkyllisiä aineita, kuten öljyjä ja liuottimia ei saa johtaa puhdistamoon. Myöskään sekajätettä, kuten siteitä, tamponeja ja vanupuikkoja ei saa laittaa viemäriin. Ne saattavat tukkia puhdistamon mekaanisia osia, kuten pumppuja.

Puhdistamon toiminta sietää pieniä määriä siivouksessa käytettäviä desinfioivia esimerkiksi klooripohjaisia puhdistusaineita. Kaikkien pesuaineiden annostelussa tulee noudattaa valmistajan antamia annosteluohjeita.

Viemäriin EI SAA laittaa:

ongelmajätettä: öljyä, liuottimia, maaleja, vanhoja lääkkeitä
biojätettä: ruuan tähteitä, kahvinporoja
sekajätettä: siteitä, tamponeita, kondomeja, vanupuikkoja, tupakantumppeja
muuta paperia kuin wc-paperia
hiuksia
rasvoja
hiekkaa

 

Käyttötauot

Biologinen puhdistusprosessi kestää häiriintymättä muutamien viikkojen mittaiset käyttötauot, esimerkiksi lomat. Tätä pidempien käyttötaukojen vaikutuksesta järjestelmän puhdistusteho heikkenee orgaanisen aineen ja typen osalta, mutta palautuu ennalleen muutamassa viikossa käyttötauon päätyttyä. Fosforin poiston tehokkuuteen käyttötauot eivät vaikuta, sillä fosfori poistetaan kemiallisella saostuksella.

Huolto

Onnistunut jäteveden käsittely on useiden tekijöiden summa. Oikeanlaisen asennuksen lisäksi laitetta tulee käyttää oikein ja huoltaa säännöllisesti. Puhdistamon yleisiin toimintaperiaatteisiin perehtyminen on edellytys sen oikealle käytölle ja seurannalle. Vähintään kerran kuukaudessa tulee kaivoihin kurkistamalla tarkistaa, että kaikki on niin kuin pitääkin. 

Tutustu huolellisesti Käyttöohjeeseen. 

Huolto-ohjelman noudattaminen varmistaa toimivan ja pitkäikäisen puhdistamon. Omaseuranta- ja huoltopäiväkirja ovat mahdollisen tarkastuskäynnin tai kiinteistökaupan tullessa tärkeitä asiakirjoja.

Tulosta tarvittaessa lisäsivuja tästä:

Omaseurantapäiväkirja (pdf)
Huoltopäiväkirja (pdf)

Biolan Kaivopuhdistamo on ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu jatkuvatoiminen pienpuhdistamo asuinkiinteistön kaikille jätevesille. Puhdistamo asennetaan uuteen tai jo olemassa olevaan kolmesta betonikaivosta koostuvaan saostuskaivojärjestelmään. Kaivojen koosta riippuen puhdistamo soveltuu 1-7 hengen talouksille.

Puhdistamo täyttää Valtioneuvoston asetuksen (209/2011) vaatimukset talousjätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla.

Puhdistustulokset: Valonia, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry.

Valmistusmateriaalit

Suodatin on valmistettu pakkasenkestävistä materiaaleista ja lämpöeristetty. Metalliosat ovat ruostumatonta terästä. Laite on toimintavarma ja pitkäikäinen.

Asennus- ja havainnekuvat

Biolan Kaivopuhdistamo suunnitelmapiirustukset sekä dwg -että pdf-muodossa. Huomaa, että dwg-muotoisen kuvan avaaminen vaatii omalle koneellesi asennetun ohjelman, joka on tarkoitettu tämän tiedostomuodon avaamiseen.

Biolan Kaivopuhdistamo havainnekuvat:

asennus- ja havainnekuva (dwgpdf)

Muut dokumentit:

Biolan Saostuskemikaalin käyttöturvallisuustiedote (pdf)
Omaseurantapäiväkirja (pdf)
Huoltopäiväkirja (pdf)

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Muista myös