Harkkolaasti Lakka M100/500 1000kg

155,00 € / säkki
Varastotuote
Tuotenumero
132150
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Alin hinta edellisen 30 päivän aikana: 149,00 €
Lakka

Harkkolaasti Lakka M100/500  1000kg on tarkoitettu kevytsora- ja betoniharkkojen sekä tiilien muuraukseen sisä- ja ulkotiloissa.

Harkkolaasti Lakka M100/500 1000kg - Tekniset tiedot:

  • Sideaine Sementti
  • Runkoaine Luonnonhiekka Lisäaineet
  • Ominaisuuksia parantavia lisäaineita
  • Suurin raekoko n. 4 mm
  • Vedentarve (l/25kg) n. 3 - 3,5
  • Valmista massaa (l/25kg) 13 - 14
  • Käyttöaika vedenlisäyksestä n. 2 - 3 tuntia
  • Menekki 4 - 7 kg / harkko
  • Puristuslujuus 28d (MN/m²) 8
  • Pakkauskoko 1000 kg

Käyttökohteet

Harkkolaasti M 100/500 on tarkoitettu kevytsora- ja betoniharkkojen muuraukseen sisä- ja ulkotiloissa.

Työolosuhteet

Suositeltava harkkojen, laastin ja ilman lämpötila on yli +10 °C. Kylmemmässä lämpötilassa lisäaineet eivät toimi kunnolla ja laasti kovettuu hitaasti tai ei ollenkaan.

Sekoitus

Säkillinen (25kg) laastia sekoitetaan porakonevispilällä tai betonimyllyssä 3 - 3,5 litraan puhdasta vettä. Laastijauhe lisätään puhtaassa sekoitusastiassa olevaan puhtaaseen huoneenlämpöiseen veteen. Kun koko pulverimäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta porakonevispilällä noin 3 minuuttia, betonimyllyssä 7 - 10 minuuttia, kunnes massa on tasainen, notkea ja ilman paakkuja.

Kovettumisaika

Kovettumisaika riippuu ilman ja harkkojen lämpötilasta ja kosteudesta sekä ilmanvaihdosta. Harkkojen tulee mielellään olla kosteita, mutta ei märkiä. Vastamuurattu rakenne ei saa päästä jäätymään. Alle +5 oC lämpötilassa rakenne tulee suojata ja lämmittää vähintään 2-3 vuorokautta muurauksen jälkeen, jotta ns. jäätymislujuus saavutetaan. Tuore muuraus ei saa kuivua liian nopeasti tuulen tai korkean lämpötilan vuoksi, vaan se tulee suojata tai jälkihoitaa esim. vesisuihkeella, tai muurausajankohta tulee vaihtaa otollisemmaksi. Muurattu rakenne kovettuu +18–20 °C lämpötilassa vuorokaudessa.

Työvälineiden pesu ja tuotteen hävitys

Työvälineet pestään vedellä välittömästi työvaiheen päätyttyä. Kuivunut laasti poistetaan mekaanisesti. Tuotetta ei saa päästää viemäriin. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä. Paperisäkki voidaan polttaa

Varastointi

Varastoidaan kuivassa tilassa irti maasta (lavalla) kosteudelta suojattuna. Laasti säilyy oikein varastoituna suljetussa pakkauksessa yhden vuoden valmistuspäivästä.

Laadunvalvonta

Muurauslaastin laatua valvotaan Inspectan ohjeiden mukaisesti ja virallisena valvojana toimii Inspecta Sertifiointi Oy. Lakan Betonilla on käytössä myös sertifioitu ISO 9001 laatujärjestelmä.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?