Hienosaumalaasti 25kg Lakka

10,50 € / säkki
Varastotuote
Tuotenumero
132434
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Hienosaumalaasti 25kg Lakka soveltuu Lakka ponttiharkkojen sekä väliseinäharkon PK-200 muuraukseen ohuella saumalla sisä- ja ulkotiloissa.

Hienosaumalaasti 25kg Lakka - Tuotetiedot:

 • Sideaine: Sementti
 • Runkoaine: Luonnonhiekka
 • Lisäaineet: Ominaisuuksia parantavia lisäaineita
 • Väri: Harmaa
 • Suurin raekoko: 1,5 mm
 • Vedentarve (l/25kg): n. 4
 • Valmista massaa (l/25kg): 15 - 16
 • Käyttöaika vedenlisäyksestä: n. 2 tuntia
 • Menekki: n. 1,5-3 kg/harkko
 • Puristuslujuus 28d (MN/m²): 10
 • Varastointi: 12 kk valmistuspäivästä; avaamaton pakkaus, kuiva tila, irti maasta
 • Pakkauskoko: 25 kg

Tuote myydään säkeittäin. Lisää haluttu säkkimäärä ostoskoriin.

 

Käyttökohteet

Lakka ponttiharkkojen sekä väliseinäharkon PK-200 muuraukseen ohuella saumalla sisä- ja ulkotiloissa.

Työohjeet

Muuraustyö tulee tehdä suunnitelmien mukaisesti ja niin, että standardin EN 1996-2 mukaiset vaatimukset täyttyvät. Lakka ponttiharkot muurataan 5 mm:n vaakalaastisaumalla. Harkoissa on pystyponttaus ohjaamassa muurausta ja pystysaumassa ei yleensä käytetä laastia. Pitkissä maanpaineseinissä ja leikatuissa harkkopinnoissa suositellaan kuitenkin pystysaumalaastin käyttöä. Muuraus tehdään 200 mm ja sitä leveämpien harkkojen osalta rakosaumalla. Kapeammat harkot muurataan aina täydellä laastisaumalla. Muuraus voidaan tehdä joko kauhalla tai käyttämällä laastikelkkaa. Väliseinäharkon PK-200 muurauksessa harkkorakenteen sisälle jäävän piilolaastisauman paksuus on 3-8 mm. Väliseinäharkko PK-200 on ympäripontattu ja muuraus tehdään yleensä ilman pystysaumalaastia. Harkot muurataan levittämällä vaakasaumalaasti erikoiskelkalla harkon keskiosaan. Harkon alapinnassa olevat vaakapontit varmistavat harkon laastitartunnan. Laastikelkkaa ei saa painaa sauman levityksessä niin, että laastisauman paksuus pienenee. Laastin tulee peittää myös harkon keskikannas, jolloin laastisauma on harkon yläpintaa korkeammalla.

Työolosuhteet

Suositeltava laastin, harkkojen ja ilman lämpötila on yli +10°C. Kylmemmässä lämpötilassa lisäaineet eivät toimi kunnolla ja sementin reaktio hidastuu tai pysähtyy kokonaan. Vastamuurattu rakenne ei saa päästä jäätymään. Alle +5 oC lämpötilassa rakenne suojattava ja lämmitettävä vähintään 2-3 vuorokautta muurauksen jälkeen, jotta ns. jäätymislujuus saavutetaan. Tuore muuraus ei saa myöskään kuivua liian nopeasti tuulen tai korkean lämpötilan vuoksi, vaan se tulee suojata tai jälkihoitaa esim. vesisuihkeella tai muurausajankohta tulee vaihtaa otollisemmaksi.

Sekoitus

Kuivalaasti sekoitetaan porakonevispilällä tai betonimyllyssä juomakelpoiseen veteen. Käytettävän sekoitusastian tulee olla puhdas. Kun koko pulverimäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta noin 3 minuuttia, betonimyllyssä 7 - 10 minuuttia, kunnes massa on tasainen, notkea ja ilman paakkuja. Kylmissä olosuhteissa voi käyttää lämmintä vettä (max +35 oC). Käyttöaika vedenlisäyksestä on n. 2 tuntia. Käyttöaika lyhenee laastin ja/tai ulkolämpötilan noustessa.

Kovettumisaika

Kovettumisaika on riippuvainen sauman paksuudesta, ilman ja harkkojen lämpötilasta ja kosteudesta sekä ilmanvaihdosta. Työvälineiden pesu ja tuotteen hävitys Työvälineet pestään vedellä välittömästi työvaiheen päätyttyä. Kuivunut laasti poistetaan mekaanisesti. Tuotetta ei saa päästää viemäriin. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä.

Laadunvalvonta

Muurauslaastin laatua valvotaan Inspectan ohjeiden mukaisesti ja virallisena valvojana toimii Inspecta Sertifiointi Oy. Lakan Betonilla on käytössä myös sertifioitu ISO 9001 laatujärjestelmä.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?