Kuitukipsilevy Fermacell® 12,5 mm RO2 1200x2600

55,85 € / kpl
Varastotuote
Tuotenumero
061025
kpl

Toimitusaika: Tarkista saatavuus myynnistä

Toimituskulut alk.: -
Hunton

Saatavilla myös muut vahvuudet sekä suorareunaiset levyt, ota yhteyttä myyjiin.

Fermacell -kuitukipsilevyssä on 80% kipsiä ja 20% paperikuitua. Luonnolliset raakaaineet sekoitetaan veteen ja puristetaan korkeassa paineessa yhtenäiseksi massaksi, täysin ilman sidosaineita. Tuloksena on vahva, ekologinen levy, joka antaa yksikerroksisena samat edut kuin kaksikerroksisena käytetyt perinteiset levyt. Fermacell -kuitukipsilevyjä voidaan käyttää kaikissa kohteissa, joissa muuten käytettäisiin tavallisia kipsitai puulevyjä.

Fermacell® kuitukipsilevyllä on M1-sertifikaatti

• Iskun- äänen- ja palonkestävä rakennuslevy
• Kosteuden kestävä/märkätilalevy
• 30 kg ruuvilla ja tulpalla 50 kg
• Ei kartonkipintaa, ei alustaa mikrobikasvustolle
• Helppo työstää ja asentaa
• A2, S1, d0
• Saatavilla myös määrämittaisena

Kuitukipsilevy Fermacell® 12,5 mm RO2

Fermacell® kuitukipsilevy koostuu kipsistä (80%) ja paperikuidusta (20%), jotka sekoitetaan veden kanssa ja puristetaan korkeassa paineessa yhtenäiseksi massaksi. Tuloksena syntyy vahva ekologinen kuitulevy, joka antaa jo yksikerroksisena samat edut kuin kaksikerroksisena käytetyt perinteiset kipsilevyt.

Miksi valita Fermacell® kuitukipsilevy?

Se on iskun- ja ruuvinkestävä eikä edellytä vaakarimojen käyttämistä. Fermacell® kuitukipsilevyn ansiosta kaksikerroksisista levyratkaisuista voidaan luopua ja samalla saavutetaan vielä laadukkaampi lopputulos.

  • Helppo työstää ja asentaa
  • Ei kartonkipintaa, ei alustaa mikrobikasvustolle
  • Kosteuden kestävä/märkätilalevy
  • Saatavilla myös määrämittaisena, minimitilausmäärä 300 m²/levykoko

Fermacell® kuitukipsi 12,5 mm

Käyttö seinärakenteissa ja märkätiloissa

Kantavuus: 30 kg/ruuvi yhdellä ruuvilla ilman tulppaa ja 50 kg/ruuvi yhdellä tulpallisella ruuvilla.

Väliseinässä saavutetaan ääneneristävyyden osalta Rw-arvo 47–50 dB yhdellä kummallekin puolelle asennettavalla kerroksella ja käyttämällä 75–125 mm:n teräsrankoja.

Yksi kerros Fermacell 12,5 mm:n kuitukipsilevyä korvaa El-60 rakenteessa kaksikerroksisena käytetyn perinteisen kipsilevyn.

Fermacell 12,5 mm:n kuitukipsiä voidaan käyttää märkätiloissa k-k -etäisyyden ollessa 600 mm.

SINTEFin testien hämmästyttävät ääneneristävyystulokset

Norjan rakennustutkimuskeskus SINTEF Byggforsk sai tehtäväkseen mitata äänieristystä 10 mm:n ja 12,5 mm:n Fermacell-kuitukipsillä päällystetyissä erilaisissa seinissä, lattioissa ja sisäkatoissa.

Norjan rakennustutkimuskeskus SINTEF Byggforskin laatima 12,5 mm:n ja 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä koskeva testiraportti

Ensin seinän kummallekin puolelle asennettiin 12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevy ja väliin asennettiin eriste. Laboratorion ilmaäänimittauksen tulokseksi saatiin 53 dB odotusten mukaisen ääneneristävyyden ollessa 50 dB.

Lisäksi seinän toiselle puolelle asennettiin kaksi kerrosta 12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä ja toiselle puolelle yksi 12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevy. Niiden väliin asennettiin eriste. Tässä tapauksessa ilmaäänimittausten tulos oli 58 dB.

12,5 mm:n Fermacell kuitukipsilevy painaa enemmän kuin 13 mm:n kipsilevy, joten se eristää seinässä ääntä paremmin kuin tavallinen kipsilevy.

Lattiaan oli asennettu 12,5 mm:n ja 10 mm:n Fermacell® kuitukipsilevy. Tehdyssä mittauksessa askeläänitason havaittiin alentuneen 21–23 dB.

Seuraavaksi mitattiin sisäkattoa, johon oli asennettu kaksi kerrosta 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä ja kaksi kerrosta tavallista 13 mm:n kipsilevyä. Mittauksesta kävi ilmi, että askeläänitaso aleni noin 5 dB enemmän 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyä käytettäessä. Kaksikerroksisena käytetyn 10 mm:n Fermacell kuitukipsilevyn askeläänitaso aleni yhteensä 15–20 dB. Lattiapäällysteen, kelluvan lattiarakenteen ja vastaavien vaikutuksesta askeläänitaso alenee 4 dB, mikä tarkoittaa suurin piirtein äänitason puolittumista.

Betonipäällysteisen sisäkaton kohdalla äänitaso puolittuu. Tavalliseen kipsilevyyn verrattuna äänitaso alenee neljännekseen. Puhdasta betonipäällystettä käytettäessä äänitaso alenee 75 prosenttia.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Lataa PDF

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen ostivat myös: