Mikrosementti top ciment

Mikrosementti top ciment

Mikrosementillä kaunis, kestävä ja elävä pinta kylpyhuoneesen tai kuivaan tilaan

MIKÄ MIKROSEMENTTI ?

Mikrosementti on materiaali jolla saadaan eläväpintainen ja kaunis, pitkäikäinen saumaton betonia muistuttava pinta sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Mikrosementillä on mahdollisuus tehdä 2-4 mm paksuinen vedenpitävä ja kulutusta kestävä pinta niin lattiaan ja seiniin kuin esimerkiksi keittiön työtasoihinkin. Euroopassa mikrosementtiä on käytetty jo yli 20 vuoden ajan erilaisissa kohteissa kuten hotelleissa, kylpyhuoneissa, uima-altaissa sekä monessa muussakin yhteydessä.

Vaikka mikrosementillä saadaan hyvin betonimaista pintaa muistuttava, tuntuu pinta silti jalassa pehmeältä ja lämpimältä. Mikrosementti on myös helppohoitoinen ja likaahylkivä, olematta kuitenkaan liukas. Aidon betonin työstäminen on haastavaa ja aikaa vievää työtä. Aito betoni lohkeilee helposti olleessaan lisäksi myös kylmä ja painava. Siksi eläväpintainen mikrosementti on noussut suosituksi vaihtoehdoksi ja sisustustrendiksi.

MILLAINEN MIKROSEMENTTI ?

Top Ciment Microcemento mikrosementtipinnoitetta on saatavilla useilla eri värivaihtoehdoilla ja kolmella eri karkeudella – sileä, keskikarhea ja rosoinen.

Kun hankit mikrosementtiä muista, ettet sekoita aitoa mikrosementtituotetta markkinoille tulleisiin telattaviin betonimaisiin pinnoitteisiin. Tällaiset tuotteet eivät ole aitoa mikrosementtiä eikä niillä ole kaikkia mikrosementin ominaisuuksia, mutta käyvät silti yhtä hyvin tiloihin ja esineisiin joilta ei vaadita suurta kestävyyttä. 

Microfino

Microfino on perinteinen sileä mikrosementtipinta niin sanotulla stucco efektillä eli rosorappauspinnalla. Se on suunniteltu luomaan koristeellinen ja luonteikas jatkuva pinta pääasiassa seinäpinnoille.

Microdeck

Microdeck on elegantti ja hieman rosoinen, eniten aitoa betonia muistuttava mikrosementtipinta, joka on ihanteellinen lattioihin ja enemmän kulutuksen kestävyyttä vaativiin pintoihin. Tässä mikrosementtipinnoitteessa on hieman enemmän tekstuuria kuin sileässä ja perinteisessä Microfinossa.

Microstone

Microstone on mikrosementtipinta, joka kestää suurta kulutusta ja sopii jopa ulkokäyttöön. Kivimäinen pinta muistuttaa vähiten perinteistä mikrosementtiä, mutta sen luistamaton pinta luo paljon uusia mahdollisuuksia mikrosementin käytössä.

MIKSI MIKROSEMENTTI ?

Mikrosementissä kiehtoo erityisesti sen helppokäyttöisyys, kestävyys, laaja värivalikoima, ulkonäkö sekä soveltuvuus erilaisille pinnoille. Mikrosementin avulla pinnasta saadaan eläväpintainen ja tarvittaessa jopa vedenkestävä. Monet etsivät helppoa ratkaisua uudistaa kotinsa pintoja ilman vanhan pinnan purkamista. Mikrosementillä olemassa olevan pinnan uusiminen onnistuu helposti sillä mikrosementti voidaan asentaa vanhan laatan tai vaikka suoraan Gyproc kipsikartonkilevyn päälle.

Tämän lisäksi mikrosementissä monia kiehtoo saumattomuus. Saumattomuus helpottaa siivousta ja miellyttää monen sisustajan silmää. Mikrosementti sopii hyvin myös tehosteseiniin tai vaikkapa portaisiin. Pinta viimeistellään aina polyuretaanilakalla, joka helpottaa puhtaanapitoa.

MITEN MIKROSEMENTTI ASENNETAAN ?

Mikrosementtiä levitetään olemassa olevalle pinnalle tavallisesti noin 5 kerrosta ja jokaisen kerroksen on kuivuttava vuorokauden ajan ennen uuden kerroksen levitystä. Vanhan pinta on siis mahdollista uudistaa keskimäärin reilussa viikossa. Uuden pinnan päällystys onnistuu hieman lyhyemmässä ajassa, sillä mikrosementtiä riittää tällöin yksi kerros vähemmän.

Mikrosementin asennukseen suositellaan ammattiasentajaa. Jos asennus tapahtuu olemassa olevalle pinnalle, on syytä varmistaa pinnoitettavan pohjan sekä vesieristeiden kunto, erityisesti kosteissa tiloissa.

Mikrosementtipinta on myös aina tekijänsä kädenjäljen näköinen – pinnasta voi siis tehdä niin rosoisen ja rouhean tai sileän kuin tarkoitus vaatii. Eri pinnalle on olemassa myös omat tuotteensa.

MITÄ MIKROSEMENTTI MAKSAA ?

Mikrosementti maksaa materiaaleineen ja asennuksineen 150 €/m². 

Jokainen kohde on oma tapauksensa ja sen hinnoittelussa on käytettävä ammattilaisen apua ja lähes aina myös käyntiä paikan päällä. Meiltä mikrosementtityöt tilattaessa käymme aina paikan päällä katsomassa mitä pitäisi tehdä ja kuinka kauan se vie aikaa. Saat tällöin täsmällisen kustannusarvion koko projektista.

HYVÄ MUISTAA

  • Mikrosementti ei ole vesieriste, mutta oikein asennettuna mikrosementtipinnoite eristää veden samalla tavalla kuin vesieristeet. Kylpyhuoneessa tai vastaavassa tilassa on aina käytettävää erillistä vesieristettä.
  • Mikrosementtiä ei kannata valita pelkästään edullisen kokonaiskustannuksen takia vaan ulkonäön ja laadun takia. Mikrosementti ei ole halpa vaihtoehto laatoille, mikrosementti on erilainen vaihtoehto.
  • Mikrosementti on hyvä vaihtoehto vanhojen kylpyhuoneiden saneeraukseen.
Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.