Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18
La 9 - 14

022752050

Kokolattiamatot & lattiatekstiilit

Kokolattiamatot & lattiatekstiilit

Golvabia kokolattiamatot ja lattiatekstiilit kodin jokaiseen tilaan

Kun puhutaan kokolattiamatoista ja tekstiililattioista, tulee monelle mieleen lähinnä ruotsinlaivat, pöly tai lapsena kaatuessa palaneet polvet. Kokolattiamatot katosivat kaupoista kokonaan 90-luvulla, sillä niitä pidettiin paitsi vanhanaikaisina myös epähygieenisinä ja pölyä keräävinä basillipesinä. Halvat tekokuitumatot pilasivat laadukkaiden kokolattiamattojen maineen ja saivat unohtamaan laadukkaiden materiaalien hyvät puolet. Nyt tilanne on kuitenkin pitkän tuotekehityksen myötä täysin toisenlainen.

Ominaisuudet ja edut

Laadukas tekstiililattia on pehmeä, lämmin ja se eristää hyvin myös ääntä. Laadukas kokolattiamatto sitoo ilmasta pölyn itseensä, josta se on helppo imuroida pois. Kävellessä pölyhiukkaset eivät irtoile ja siksi kokolattiamattoa suositellaan nykyisin myös allergiaperheeseen. Useimmat myymämme Golvabia kokolattiamatot ovat allergiatestattuja ja antistaattisia. 

Puhdistus ja lian ennaltaehkäisy

Tekstiililattiat ovat helppohoitoisia ja pitkäikäisiä kun huolehditaan säännöllisistä hoito- ja puhdistusrutiineista. Helpointa on pitää huolta siitä, ettei matolle kulkeudu karkeaa ja hienojakoista likaa. Hyvä suoja-alue ongelma-alueilla on noin 3-5 metrin pituinen - mahdollisuuksien rajoissa. Suoja-alueet tulee siivota päivittäin imuroimalla ja puhdistaa perusteellisesti sopivin välein. Imurointi on tärkein osa hyvää ja ammattimaista tekstiililattian hoitoa ja nykyajan tehokkaat imurit tekevät sen helpoksi. Jos imurointi ja kevyt välipesu ei riitä (vaahtosiivous, kuivapuhdistus), voidaan matto tehopestä ammattilaisten toimesta.

Lue lisää kokolattiamattojen sekä tekstiililattioiden hoito- ja puhdistusohjeesta

Oikea malli oikeaan tilaan

Maton värillä, kuvioinnilla ja mattotyypillä on vaikutusta maton ulkonäön kestävyyteen kussakin käyttökohteessa. Lika näkyy helpommin vaalealla kuin tummalla matolla. Kuvioidulla matolla lika ja tahrat eivät erotu niin helposti. Vaaleasävyinen matto täytyy siis puhdistaa useammin kuin tumma, kuvioitu matto. Lisäksi esimerkiksi käyttö makuhuoneessa on pienempää kuin olohuoneessa. Kellarissa voi olla kylmä tai rappusissa liukas, mutta tekstiililatttialla saat nämäkin ongelmat korjattua. Kannattaa siis valita tarkkaan maton nukan pituus, väri ja malli sen käyttökohteen mukaan.

Kokolattiamatto vai kokoon tai muotoon leikattuna ?

Hyödynnä kanttaus- ja leikkauspalvelumme. Valitse malli, mitat, muoto ja halutessasi kanttaus, me hoidamme loput. Maksimileveys matoille on 4 m ja pituus 20-25 m. Matot on helppo asentaa ja niitä voidaan leikata erilasiiin muotoihin. 

Autamme sinua mielellämme valitsemaan oikean maton oikeaan tilaan. Voit myös tulla tutustumaan kaikkiin myytäviin Golvabia kokolattiamalleihin myymälässämme.