Infrapunalämmittimet

Infrapunalämmittimet

Miksi valita infrapunalämmitin lämmittämiseen?

Perinteiset lämmittimet tuottavat lämpöä ainoastaan ilmaan, jolloin hyötysuhde on todella pieni ja tehoton. Infrapunalämmitin tuottaa lämmön kiinteisiin massoihin ja ihmisiin. Esimerkiksi kalusteet, lattia seinät, kasvit, jne. jotka varaavat infrapunalämmittimen tuottavan lämmön itseensä. Kun kiinteät massat ovat lämpimämpiä kuin ilma niin terassilla tai sisätiloissa on mukavampi viettää aikaa työn ja vapaa-ajan parissa. Infrapunalämmitys tarkoittaa myös sitä, että kyseisen tilan ilman lämpötila voi olla radikaalisesti todella paljon matalempi kuin itse olisit ajatellut.

Tässä pieni esimerkki. Miksi vuorikiipeilijät voivat olla ilman paitaa -20°C pakkasella huipulle päästessään? Auringon tuottama infrapunasäde tunkeutuu kehoon, jolloin se lämmittää kehoa tehokkaammin kuin kylmä ilma viilentäisi sitä!

Toinen esimerkki lämmitykseen. Miksi lämmitämme sisällä ilmaa? Tämä vanha käsite johtuu vähäisen lämmitinvalikoiman laajuudesta ja innovaatioista. Lämmittäessämme tilan sisäilmaa tapahtuu monille tuntematon prosessi. Sisäilman ollessa esimerkiksi 21°C astetta kiinteiden massojen lämpötila on silloin 16-20°C. Tämä tarkoittaa sitä, että massat viilentävät koko ajan huoneen ilmaa ja perinteiset lämmittimet joutuvat tekemään ulkotiloissa vähintään kaksi kertaa enemmän töitä saavuttaessaan tuon kyseisen  21°C asteen lämpötilan. Jos taas lämmitämme tilan päinvastaisesti – nostamme kiinteät massat 22-40°C asteeseen (varauslämpöön) jotka ylläpitävät tasaisen lämmön kokoajan tilassa ilman suuria lämpötilan tiputuksia. Tällä ratkaisulla olemme myös varautuneet rajuihin ulkolämpötilan tiputuksiin. Tämä ratkaisu pienentää myös homeen ja kosteuden muodostumisen rakenteisiin ja muihin materiaaleihin.

Miksi vielä lämmitämme perinteisillä lämmittimillä kun muita tehokkaimpia ja energiakulutuksellisesti parempia tuotteita on jo tarjolla?
Esimerkiksi ITALKERO – HEATSCOPE – VEITO infrapunalämmittimet

6 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu