Ohutsaumalaasti 20kg Lakka

18,90 € / kpl
Varastotuote
Tuotenumero
132094
kpl

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Käyttökohteet
Mittatarkkojen kevytbetoniharkkojen ja kalkkihiekkatiilien ohutsaumamuuraukseen. Ohutsaumamuurauksessa kappaleet kiinnitetään ns. liimasaumalla (n. 2-3 mm paksu sauma).

Työolosuhteet
Suositeltava alustan, laastin ja ilman lämpötila on yli +10 °C. Kylmemmässä lämpötilassa laasti kovettuu hitaammin.

Esityöt
Suoruuden ja oikean korkeuden varmistamiseksi ensimmäinen tiili- tai harkkokerros muurataan muurauslaastilla M 100/600. Kerroksen annetaan
kovettua ennen ohutsaumamuurauksen aloittamista.

Sekoitus
Säkillinen laastijauhetta sekoitetaan porakonevispilällä noin 4,8 litraan vettä. Laastijauhe lisätään puhtaassa sekoitusastiassa olevaan puhtaaseen huoneenlämpöiseen veteen. Kun koko jauhemäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta noin minuutti, kunnes massa on tasainen ja ilman paakkuja. Laastimassaa seisotetaan noin 10 min (alle +15°C:ssa 15 min), jonka jälkeen massaa sekoitetaan vielä noin 30 sekuntia. Tämän jälkeen laasti on valmis käytettäväksi. Käyttöaika veden lisäyksestä n. 2 tuntia.

Työn suoritus
Ohutsaumalaasti kammataan laastikammalla (9x6x6mm) tai levitetään laastikauhalla harkon/tiilen toiseen päätyyn ja reunaan. Harkot/tiilet ”liimataan” limittäin n.2 mm:n saumapaksuudella. Ovi- ja ikkuna-aukkojen ylitykset tehdään apukarmia käyttäen. Apukarmi voidaan poistaa 2-3 vuorokauden kuluttua. Ylipursunut laasti poistetaan laastikauhalla.

Kovettumisaika
Kovettumisaika riippuu ilman ja harkkojen lämpötilasta ja kosteudesta sekä ilmanvaihdosta. Harkkojen tulee mielellään olla kosteita, mutta ei märkiä. Vastamuurattu rakenne ei saa päästä jäätymään. Alle +5 oC lämpötilassa rakenne tulee suojata ja lämmittää vähintään 2-3 vuorokautta muurauksen jälkeen, jotta ns. jäätymislujuus saavutetaan.

Työvälineiden pesu
Työvälineet pestään vedellä välittömästi työvaiheen päätyttyä. Kuivunut laasti poistetaan mekaanisesti. Tuotetta ei saa päästää viemäriin. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä. Paperisäkki voidaan polttaa.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?