Raakapontti 23X95 RPL Pl/Vl Päätypontattu

1,05 € / jm
Varastotuote
Tuotenumero
021053
jm

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Siparila

Raakaponttilauta on ympäripontattua sahapintaista ja karkeahöylättyä lautaa, jota käytetään mm. huopakaton tai muun pinnan alustana esim. vesikatolla. Raakapontti on edullinen vaihtoehto katevanerille tai OSB-levylle ja vaikka asentamiseen kuluukin hivenen enemmän aikaa, raakapontti on hyvän laadun sekä päätypontin ansiosta yllättävän nopeasti asennettava aluslauta. 

 Raakaponttilaudan visuaalinen olemus jää pintakermin alle piiloon, joten sen vajaasärmäisyydestä tai sahapinnasta ei tarvitse välittää. Raakaponttilaudan käyttölape luo kuitenkin tasaisen ja edullisen alustan, ja osin vajaasärmäinen takalape jää alaspäin piiloon. Tuotetta ei ole suojakäsitelty, mutta oikein asennettuna pintakermit suojaavat raakaponttilautaa homeelta ja tuholaisilta. 

Tavallisimmin kiinnitykseen käytetään joko 100 mm tai vähintään 75 mm pitkiä kuumasinkittyjä lankanauloja, joilla raakaponttilauta kiinnitetään jokaiseen kattotuoliin kiinni. Kuivaan puutavaraan tulee lautojen väliin jättää pienet raot (1–2 mm) puun turpoamista varten. Lautojen jatkosten tulee olla kattotuolien kohdalla eikä jatkoksia saa olla samassa kattotuolivälissä vierekkäin, vaan välissä pitää olla 2–3 ehjää lautaa. Katon valmistunut puoli tulisi peittää aluspaperilla ja tämä jälkeen jatketaan raakapontin kiinnittämistä katon toiselle sivulle. Jos katto jää kesken yllättävän sateen tai yön aikana, voi raakaponttilauta kärsiä huomattavasti sateesta tai ilta- ja yöaikaan muodostuvasta kosteudesta. 

Raakapontti 23x95 PL VL Päätypontattu - Tuotetiedot: 

  • Paksuus: 23 mm 
  • Leveys: 95 mm 
  • Pituus: Puutavaran pituus vaihtelee 
  • Hyötyleveys: n. 85 mm 
  • Menekki: n. 11,8 m/m² 
  • Laatuluokka: VS PL/VL (VajaaSärmäinen PintaLauta/VientiLauta 
  • Profiili: V-profiili vajaasärmän puolella 
  • Tuotenumero: 021053 

Puutavaran pituus vaihtelee. Varmista pituudet myyjältä.  

Tuote myydään metreittäin. Lisää ostoskoriin haluttu metrimäärä. 

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen ostivat myös: