Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18
La 9 - 14

022752050

Mökki-ikkunat

Tiesitkö, että Suomessa on yli puoli miljoonaa mökkiä?

Auringon alkaessa hiljalleen sulattaa maata roudasta palaavat muuttolinnut takaisin pohjoiseen ja suomalaiset siirtyvät mökeilleen. Mökkeily on lähtemätön osa suomalaista kulttuuria, etenkin kesäaikaan. Jokaisella suomalaisen muistoihin on varmasti piirtynyt palavan puun rätinä mökin takassa, tyyni järvimaisema sekä hentoinen sekoitus savun ja koivuvihdan tuoksua.

Osa suomalaisista nauttii mökkitunnelmasta myös talvisin. Lumipeitteen hiljentämä pihamaa ja sen keskellä sijaitseva lämmin, hieman hämyinen mökki on mitä parhain paikka rauhoittua raskaan viikon jälkeen.

Erilaisia mökkitarpeita löytyy yhtä monta kuin mökkeilijää. Kun mökkisi on rakennettu laadukkailla materiaaleilla ja vastaa yksilöllisiin tarpeisiisi, voit keskittyä vain rentoutumaan ja nauttimaan seesteisestä mökkitunnelmasta.

Valitse tarpeitasi vastaavat mökki-ikkunat

Millainen olisi unelmiesi mökki? Pieni, punainen ja kodikas tupa, vai kenties suuri, valoisa ja ylellinen huvila?

Mökin rakentamista suunnitellessa tulee mökin ulkonäön ja koon lisäksi ottaa huomioon myös monia muita tekijöitä.

Haluatko, että mökissä kaikki toimii nykyaikaisesti sähköllä, vai nautitko luonnonläheisestä touhuamisesta takkaa lämmittäen, kynttilöillä valaisten ja puulieden ääressä häärien? Entä onko suunnitelmissasi viettää aikaa mökilläsi vai kesäisin, vai kaipaatko rauhoittumispaikkaa myös talvisin?

Olivat mökkihaaveesi ja tarpeesi millaisia tahansa, tärkeintä kuitenkin on, että mökki on rakennettu laadukkailla materiaaleilla, jotta voit nauttia huolettomasta ajanvietosta pitkäikäisestä mökissäsi.

Myös mökin ikkunat tulee valita tarpeittesi mukaisesti. Vain kesäkäytössä olevalle mökille riittävät mainiosti perinteiset, kaksilasiset ikkunat, mutta jos mökki on käytössä myös talvella, ei lämpöä kannata päästää harakoille liian kevyttä tekoa olevien ikkunoiden kautta. Valitse tällöin nykyaikaiset ja tiiviit ikkunat, jotka ovat suunniteltu myös vastaamaan talviolosuhteisiin.

Nykyaikaisilla ikkunoilla selvää säästöä

Nykyaikaiset ja laadukkaat ikkunat ovat tyylikkään näköiset, mutta säästävät myös eurojasi. Laadukkaat, tiiviit ja mökin käyttötarpeita vastaavat ikkunat lisäävät merkittävästi mökkisi lämpötehokkuutta. Ulkoseinän pinta-alasta jopa 15 prosenttia saattaa olla ikkunaa, mikä on hyvä pitää mielessä, sillä huonolaatuisten ikkunoiden kautta karkaa yhtä paljon lämpöä kuin koko muun ulkoseinärakenteen kautta yhteensä! Erityisesti talvikäytössä olevalla mökillä ikkunoiden laadulla on väliä; nykyaikaiset ja laadukkaat ikkunat saattavat eristää jopa tuplasti paremmin lämpöä kuin perinteiset kaksilasiset ikkunat. Tiiviit ikkunat ehkäisevät myös mahdollisia kosteushaittoja, jotka voivat olla haitaksi myös mökkiläisten terveydelle. Sijoittamalla laadukkaisiin ikkunoihin säästät pitkän pennin mökin lämmityskustannuksissa. Laadukkaan ikkunan tunnistaa esimerkiksi siististä ja asianmukaisesta pintakäsittelystä, sekä mahdollisten ikkunahelojen jämäkkyydestä ja tiivisteiden istuvuudesta. Laadukas ikkuna aukeaa vaivattomasti ja sulkeutuu tiukasti. Käytännöllinen ominaisuus on myös, jos ikkunan voi asentaa sekä vasen- että oikeakätiselle sopivaksi.

Säännöllinen huolto pidentää ikkunoiden käyttöikää

Aivan kuten koko muukin mökki, myös mökin ikkunat tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Huoltamalla ikkunasi pidennät niiden käyttöikää sekä varmistat, että ikkunasi ovat ehjät ja tiiviit, eivätkä päästä lämpöä karkuun. Yleisin ikkunoiden huoltotoimenpide on niiden pesu. Säännöllinen ikkunanpesu pitää ikkunan hyvässä kunnossa ja ikkunanpesun yhteydessä pystyt aina kätevästi tarkistamaan ikkunan sen hetkisen kunnon. Ikkunat suojakäsitellään aina valmistuksen yhteydessä, mutta suoja-aineen kuluessa käsittely olisi hyvä toistaa kerran vuodessa. Ikkunoiden käsittely suoja-aineella estää ikkunoiden osia homehtumasta, lahoamasta, värjääntymästä ja sinistymästä. Lisäksi ikkunoiden mahdolliset tiivisteet tulisi vaihtaa niiden haperoituessa tai vaurioituessa. Puuikkunat tulee myös maalata aika ajoin, sillä maali suojaa ikkunoiden puupintaa esimerkiksi kosteudelta.

Laadukkaat ikkunat kätevästi ja edullisesti netistä!

Sarokas tarjoaa sinulle kaiken mökin rakentamiseen tai huoltamiseen – myös laadukkaat mökki-ikkunat! Verkkokaupastamme tilaat materiaalit ja tarvikkeet mökkiisi vaivattomasti ja edullisesti, nopealla toimituksella.

Kaikki laadukkaat mökki-ikkunamme ovat:

  • Käytännöllisesti sisäänaukeavia
  • Lasitettuja ja tehdasheloitettuja
  • Tehokkaasti lämpöä eristäviä
  • Valmistettu laadukkaasta ja kestävästä mäntypuusta
  • Suojakäsitelty asianmukaisesti lahon-, sinistymisen- ja homeenestoaineella
  • Varustettu alumiinisella myrskylistalla
  • Asennettavissa sekä vasen- että oikeakätisille sopivaksi
  • Varustettu teknillisellä 2 vuoden takuulla

Mökki-ikkunoiden lisäksi löydät valikoimastamme myös esimerkiksi puutavaran, eristeet, kattorakenteet, ovet, maalit, työtasot ja työkalut – kaiken, mitä rakentamiseen tarvitset!