Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18
La 9 - 14

022752050

Kestopuu

Kestopuu eli painekyllästetty terassilauta

Terassilaudaksi kannattaa valita perinteinen laholta suojattu kestopuu, sillä se on laadukas, kotimainen ja markkinoiden pitkäikäisin puumateriaali.

Laholta suojattu Kestopuu on erityisesti suomalaiseen pihaelämään ja sääoloihin suunniteltu puutuote. Painekyllästetty kestopuu on edullinen ja varma valinta terassiin kuin terassiin ja siksi yli 90% meistä valitsee pihalleen aidon kotimaisen Kestopuun -koska se toimii. Sarokkaan painekyllästetty kestopuu on ollut jo vuosikymmenten ajan parhainta laatua ja erityisen tunnettua ympäri maan. Eikä hinnatkaan päätä huimaa. Muistathan siksi, että kestopuisen piharakenteen käyttöikä on 20-30 vuotta. Oksainen, ohut, joskin metrihinnaltaan edullinen tarjouslauta harmittaa takuulla vuodesta toiseen. Hiukan paksumman, jalan alla jämerän, pinnaltaan kauniin kestopuun valitsemisesta kiität itseäsi jälkikäteen.

Puu on luonnontuote: siinä on oksankohtia, koloja ja se kosteuselää. Kaikki kestopuu ei ole tarkoitettu näkyviin pintoihin. Tämän vuoksi kannattaa aina käydä paikan päällä myymälässä valitsemassa ja varmistumassa, että puu sopii myös ulkoisilta ominaisuuksiltaan suunnittelemaasi kohteeseen.

Kestopuuta käytetään monipuolisesti kaikessa piha- ja ympäristörakentamisessa. Erinomaisen lahonkestävyytensä vuoksi kestopuu on ainoa puumateriaali, joka soveltuu vaativiin käyttöolosuhteisiin; maa-, vesi- tai betonikosketukseen. Kestopuun käyttö on lisäksi suositeltavaa, mikäli puurakenne on jatkuvasti alttiina säärasitukselle tai mikäli rakenne on hankala korjata. Huomioithan, että kestopuuta ei tule käyttää asuinrakennuksen sisätiloissa.

Kestopuulla on kaksi suojausluokkaa: AB-luokka ja A-luokka.

AB-luokan kestopuu on tarkoitettu ainoastaan maanpinnan yläpuolisiin rakenteisiin.

A-luokan kestopuuta käytetään maa- tai vesikosketuksessa olevissa rakenteissa (tukirakenteet, rungot, perustukset). Kaikki 48 mm paksut ja sitä paksummat kestopuut ovat suojattu A-luokkaan.

Luonnostaan lahonkestävään sydänpuuhun kyllästysaine tunkeutuu vain joidenkin millimetrien syvyydeltä. Sydänpuun osuus on 50-60% mäntytukin poikkipinta-alasta. Sydän- ja pintapuun määrä yksittäisissä lautakappaleissa riippuu siitä, mistä kohtaa mäntytukkia kyseinen lauta on sahattu. Tästä johtuen kyllästysainetunkeuman syyvyys ja kyllästeen määrä eri lautojen välillä vaihtelevat suuresti. Painekyllästetyn laudan katkaisupintaa tarkastelemalla ei voida arvioida kyllästyksen laatua.

Esteettinen laatu (puun ulkonäkö)

Puu on luonnontuote: siinä on oksankohtia, koloja ja se elää kosteuden vaihtelusta. Kaikki kestopuu ei ole tarkoitettu näkyviin pintoihin. Tämän vuoksi kannattaa aina käydä paikan päällä myymälässä valitsemassa ja varmistumassa, että puu sopii myös ulkoisilta ominaisuuksiltaan suunnittelemaasi kohteeseen. Sarokkaalla kestopuun laatuun

Muistathan, että kestopuisen piharakenteen käyttöikä on 20-30 vuotta. Oksainen, ohut, joskin metrihinnaltaan edullinen tarjouslauta harmittaa takuulla vuodesta toiseen. Hiukan paksumman, jalan alla jämerän, pinnaltaan kauniin kestopuun valitsemisesta kiität itseäsi jälkikäteen.

AB-luokan kestopuun käyttökohteita:

 • terassit, patiot, pergolat (kansilaudoitus)
 • aitalaudoitukset                        
 • hiekkalaatikot
 • kukkalaatikot
 • pihakalusteet
 • leikkikenttävarusteet
 • ulkoverhoukset  jne.

A-luokan kestopuun käyttökohteita:

 • terassit, patiot, pergolat (rungot)
 • laiturit                               
 • portaat                             
 • aitatolpat, pylväät, kaiteet
 • alajuoksut
 • pengerrykset
 • sillat, ajosillat jne.

Kaikki tuotteet ovat heti saatavilla Sarokkaan myymälästä Turusta. Tuotteiden hinnat ovat metrihintoja. Syötä määrä kenttään haluamasi metrimäärä. Pituudet on tarkistettava myynnistä, yleisimmät pituudet kuitenkin väliltä 3900 - 6000 mm.