Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18
La 9 - 14

022752050

OrganoWood

OrganoWood

Ekologinen Organowood terassilauta

OrganoWood on terassilauta, joka on täysin myrkytön ja lähes lahoamaton ratkaisu terassi- ja piharakentamiseen. Toisin kuten muut terassimateriaalit, se ei vaadi juuri minkäänlaista huoltomaalausta tai käsittelyä missään vaiheessa. Tuotteelle kuitenkin suositellaan 02 Lika-Ja Vesisuojan, ja mikäli halutaan pitää puun suojaus ja veden hylkimiskyky maksimaalisena, 02- käsittelyn uusiminen tarvittaessa 3-5 vuoden välein. OrganoWood terassilauta on ekologinen, lähes huoltovapaa ja erittäin kaunis materiaali jokaiseen kohteeseen.

Vuodesta 2017 alkaen, Sarokas toimii Organowoodin maahantuojana sekä varastoivana yrityksenä suomessa. Tämä mahdollistaa nopeammat toimitukset ja laajemman valikoiman kätesi ulottuville.

OrganoWoodin tekniikka perustuu puun muuntamiseen tavalla, joka antaa puulle tehokkaan suojan lahoamista, vettä ja kosteutta vastaan. Kuituja muutetaan molekyylitasolla käyttämällä myrkyttömiä mineraalipohjaisia aineita, toisin kuin perinteisessä painekyllästyksessä, jossa puuhun lisätään biosideja ja raskasmetalleja. Innoittajana toimi luonnollinen fossiloituminen, jossa orgaanisesta materiaalista tulee mineraalia sen sijaan, että se lahoaisi tai maatuisi. Mineraali muodostaa kuitujen ympärille fyysisen esteen, joka estää mikro-organismeja syömästä puuta. Hyödyntämällä samoja luonnollisia mineraaleja kuin fossiloitumisessa puun käsittelyyn on voitu käyttää täysin myrkyttömiä aineita.

Muunnettu puu säilyttää luonnollisen värinsä, mutta vanhenee sen jälkeen luonnollisesti. Kun puu vanhenee, se harmaantuu ja säilyttää ajan mittaan hopeanharmaan värinsä. Haalistumisen ja harmaantumisen yhdistelmä saa aikaan hopeanharmaan sävyn ja ulkotiloissa auringonvalolle alttiina oleva puuverhoilu saa kauniin ja tasaisen harmaan pinnan 1–2 vuoden kuluessa.

Harmaantuminen alkaa pilkuttumisella n. 3-5 kuukauden kuluttua asentamisesta. Tänä aikana pinta ei välttämättä ole kovinkaan kaunis. Mutta tästä eteenpäin harmaantumisprosessi alkaa nopeasti edetä.

Keväisin saattaa puusta irrota ligniiniä ja silikaattia, joka näkyy hentona nukkana puun pinnassa. Tämä nukka on harjattavissa pois kevyellä harjalla, kun puu on kuiva. Tai antaa tuulen viedä nukan mennessään.

On ensiarvoisen tärkeää tutustua asennusohjeeseen tai olla yhteydessä Organowood jälleenmyyjään, josta saa lisätietoa asentamisesta.

Puunsuoja-sana yhdistetään usein myrkyllisiin aineisiin, raskasmetalleihin ja biosideihin. Useimmat puunsuoja-aineet sisältävät yhtä tai useampaa näistä aineista, sillä ne vaikuttavat tehokkaasti mikro-organismeihin. Valitettavasti nämä aineet ovat haitallisia paitsi mikro-organismeille myös muille eläimille ja ihmisille. OrganoWood®-tekniikan kehitystyössä tavoitteena oli mikro-organismien tappamisen sijaan saada aikaan puu, jota ne eivät pysty syömään.

Ruotsin kemikaalitarkastusvirasto on luokitellut kaikki OrganoWoodin tuotteissa käytettävät aineet vaarattomiksi ympäristölle ja terveydelle. Tuotte on eri ympäristöarviointiorganisaatioiden suosittelema niin Suomessa kuin Ruotsissakin. 

Asennusohje

Lue lisää OrganoWoodista täältä

Jälleenmyyjät

OrganoWood® Puutavara