Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18

022752050

Perinteiset luonnonkivi kiuaskivet sekä keraamiset Kerkes kiuaskivet

Perinteiset luonnonkivi kiuaskivet sekä keraamiset Kerkes kiuaskivet

Oletko tullut ajatelleeksi, että vaihtamalla kiuaskivet riittävän usein, vaikkapa kerran vuodessa, voit säästää kivien hinnan moninkertaisesti!

Kiuaskiviä on monenlaisia, ja on tärkeää tietää miten ja mikä kiuaskivi toimii sinun kiukaallasi ja sopii löylytottumuksiisi parhaiten. Valikoimissamme on ehdottomasti suosituinta perinteistä kulmikasta oliviinidiabaasi kiuaskiveä, sekä pehmeämmät löylyt antavaa pyöreää kiuaskiveä. Suuressa suosiossa viimevuosina on kestävyytensä ansiosta paljolti umahalleissa ja kylpylöissä käytetty keraaminen Kerkes kiuaskivi. Kerkes kiuaskivi on kestävä ja päästöiltään terveellinen, sen pitkän vaihtovälin tuoma säästö on pitkällä aikavälillä huomattava. Valikoimissamme on myös Tulikiven valkoisia ja mustia koristekiviä sekä Mondexin noppakiviä, joilla voi koristella kiukaan pinnan upeasti.

Perinteiset oliviinidiabaasi kiuaskivet

Perinteiset luonnonkivet ovat tutkitusti kiukaassa kaikkein parhaitai. Sen ofiittinen rakenne tekee siitä ominaisuuksiltaan erittäin kestävän kiuaskiven. Oliviinidiabaasin korkea ominaispaino takaa erinomaisen lämmönvarauskyvyn ja lämmönjohtavuuden. Näiden ominaisuuksien vuoksi Satakunnan oliviinidiabaasi on maailman käytetyin kiuaskivi.

Pyöreät oliviinidiabaasi kiuaskivet

Pyöreät perinteiset oliviinidiabaasi luonnonkivet ovat muuten täysin samanlaisia kuin kulmikkaat kivetkin, mutta pyöreytensä ansiosta ne ovat modernit ja luovat vanhallekin kiukaalle uuden tyylikkään ilmeen. Pyöreä kivi päästää veden paremmin alempana oleville kiville ja vastuksille ja näin koko kivimassa pääsee oikeuksiinsa luoden kosteat ja tasaiset löylyt.

Kerkes keraamiset kiuaskviet

Kerkes kiuaskivi on erittäin laadukas ja kestävä. Kiuaskivellä on kotikätössä 5 vuoden takuu. Kiuaskivien 20 eri mallilla voi helposti suunnitella kiukaan sisäisen ilmankierron ja näin vaikuttaa löylyn kosteuteen. Tämä säästää huomattavasti myös puunkulutusti. Kivessä ei ole teräviä kulmia jotka voivat vahingoittaa kiukaan vastuksia. Kerkes-kivistä ei erity rikkiä, arseenia, fluoria, klooriyhdisteitä, radonia tai kuituja - ei mitään. Kerkes kiuaskivi on poltettu yli 1300 asteen kuumuudessa, joten se kestää varmasti. Kiuaskivi sopii sähkökiukaisiin, puukiukaisiin, kaasu- ja öljylämmiteisiin kiukaisiin sekä aitokiukaisiin ja savusaunoihin. Valitse vain oikeat kivet tyypin ja ladonna mukaan. 

Koristekivet pintaan

Kun kiukaan välykset on täytetty oikeilla sisukivillä, voidaan pinta koristella valkoisilla ja pyöristetyillä Tulikivi Deco White koristekivillä. Valkoisia koristekiviä ei voida asentaa kiukaan vastuksien väliin.

Vaihda kiuaskivet riittävän usein

Oletko tullut ajatelleeksi, että vaihtamalla kiuaskivet riittävän usein, vaikkapa kerran vuodessa, voit säästää kivien hinnan moninkertaisesti koska:

  • kiukaan käyttöikä pitenee
  • lämmitysaika lyhenee
  • säästät kallista energiaa
  • saat aina Parhaat Löylyt