Savilaasti 25kg lakka

13,50 € / säkki
Varastotuote
Tuotenumero
132211
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Savilaasti 25kg lakka muuraat poltetuista tiilistä tehtävien puilla lämmitettävien tulisijojen rungot ja hormit sisätiloissa.

Tekniset tiedot

Sideaine savi ja sementti
Olomuoto Harmaa jauhe
Suurin raekoko mm 1,5
Vedentarve (l/25kg) 4,5 - 5
Valmista massaa (l/25kg) 15
Menekki n. 1 kg/tiili (10-13 mm sauma)
Työstettävyysaika 3 h
Pakkauskoko 25 kg V
arastointi Kuivassa varastossa n. 1 vuosi.

Käyttökohteet

Savilaasti on tarkoitettu poltetuista tiilistä tehtävien, puilla lämmitettävien tulisijojen rungon ja hormien muuraukseen sisätiloissa. Alustat Tiilien pitää olla puhtaita ja kuivia. Tartuntaa heikentävät aineet (rasva, pöly jne.) tulee poistaa ennen muuraustyön aloittamista.

Sekoitus

Säkillinen laastipulveria sekoitetaan muurauskauhalla tai mieluummin porakonevispilällä noin 4,5-5 litraan vettä. Koko vesimäärää (4,5-5 l) ei kannata laittaa heti aluksi. Laastijauhe lisätään hitaasti puhtaassa sekoitusastiassa olevaan puhtaaseen huoneenlämpöiseen veteen. Kun koko pulverimäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta noin 3 minuuttia, kunnes laastimassa on tasainen ja ilman paakkuja. Laastia seisotetaan noin 10 min. (alle +15°C:ssa 15 min.), jonka jälkeen laastia sekoitetaan vielä noin ½ min. Tämän jälkeen laasti on valmis käytettäväksi. Laastin käyttöaika on noin 3 tuntia.

Työn suoritus

Suositeltava tiilien, laastin ja ilman lämpötila on vähintään +10oC muurausta suoritettaessa. Muurauksen jälkeen lämpötilan tulee olla vähintään 5 vuorokauden ajan yli +5oC. Ennen tulisijan käyttöönottoa sen annetaan kuivua vähintään 2-3 viikkoa. Lämmitys aloitetaan varovasti ensin esim. lämpöpuhaltimella. Sen jälkeen jatketaan lyhyillä lämmitysjaksoilla (esim. 1 tunti) ja pienellä tulella varovasti muutaman vuorokauden ajan. Pellit ja luukut saavat olla auki lämmitysten välillä.

Työvälineiden pesu

Työvälineet pestään vedellä välittömästi työvaiheen päätyttyä. Kuivunut laasti on poistettavissa mekaanisesti. Tuotetta ei saa päästää viemäriin. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä. Paperisäkki voidaan polttaa.

Tuotteen valinta

Tulisijan runko ja rakennuksen sisäpuolen hormiosuus muurataan Savilaastilla. Tulipesä muurataan Tulilaastilla. Ulkopuolen hormimuuraus ja tulisijan kuoren muuraus voidaan suorittaa tavallisella muurauslaastilla M 100/600.

Laadunvalvonta

Muurauslaastin laatua valvotaan Inspectan ohjeiden mukaisesti ja virallisena valvojana toimii Inspecta Sertifiointi Oy. Lakan Betonilla on käytössä myös sertifioitu ISO 9001 laatujärjestelmä.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen ostivat myös: