Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18
La 9 - 14

022752050

Mdf-paneelit

Mdf-paneelit

Sarokas tarjoaa sinulle laajan valiokoiman parhaita MDF-paneeleita suomen johtavalta paneeli- ja listavalmistajalta Maler Oy:ltä. MDF-kattopaneelit on pinnoitettu kestävällä melamiinikalvolla, joka takaa tasalaatuisen tuotteen ilman värieroja. MDF-paneelilla luot näyttävän, nykyaikaisen ja huollitellun lopputuloksen tavallista puupaneelia edullisemmin. Ympäripontatut MDF-paneelit on helppo asentaa ja hukkapaloja syntyy vähän. MDF-paneeleja voidaan käyttää kaikissa asuintiloissa ja ne varastoivat lämpöä tiiviin massansa ansiosta. Pesu- ja saunatiloihin ne eivät sovellu ellei kyseessä ole kosteudenkestävä MDF-paneeli.

Valmistaja Maler Oy

Maler Oy on perheyritys, joka sijaitsee Ylivieskassa, Pohjois-Pohjanmaalla. Yritys on perustettu vuonna 1989 ja on yksi suomen johtavista paneeli ja listavalmistajista. Päätoimialana on valmistaa sisustustuotteita mdf:stä, joka pinnoitetaan melamiini-, laminaatti- tai puuviilukalvolla. Tuotteita ovat mm. sisustuslistat ja -paneelit. Maler jalostaa myös perinteistä mäntyä sekä kuusta listoiksi ja paneeleiksi. Kaikki tuotteet on tehty vain parhaista raaka-aineista ja materiaaleista. Yritys valmistaa myös yksinoikeustuotteita Sarokkaan omaan mallistoon kuten esimerkiksi suositun Lumi -paneelin puhtaan valkoisen puisen MEA-sisustuspaneelin.

MDF-paneelin asentaminen

Paneeli asennetaan asumisolosuhteissa, huonelämpötila noin 20 astetta ja ilman suhteellinen kosteusprosentti noin 50 %. Huoneistossa tulee olla asennettu ovet ja ikkunat. Katto, seinät ja lattiat eivät saa olla kosteita. Säilytä paneeleita 2-3 vuorokautta samassa tilassa missä asennus tapahtuu. Paneelien lämpötilan ja kosteuden on annettava tasaantua aina ennen kiinnitystä. Päästä mahdollinen kosteus paneelipaketista avaamalla paketin molemmat päät noin 10 cm matkalta.

Rimoitusvälisuositus eli koolausväli on 400 mm, mutta 8 mm:n paneeleissa rimoitusväli on 300 mm.

Kiinnitys on helpoin tehdä paineilmakäyttöisellä hakasnaulaimella. Käytä vähintään 20-30 mm pitkää, 9 mm leveää ja 1 mm paksua hakasta. Hakanen ammutaan vinosti naaraspontin alareunaan, älä läpäise kosteussulkumuovia. Kaikissa myymissämme paneeleissa on piilokiinnitys jolloin hakaset eivät jää näkyviin.

Jätä paneloinnin ja seinän väliin elämisvaraksi noin 15 mm. Paneeli saattaa elää kosteusvaihteluiden takia. Mikäli huoneeseen tulevan paneelin jännemitta (huoneen pituus) on yli 4 metriä, suosittelemme jättämään huoneen keskelle ns. liikuntasauman. Sauman väli noin 5 mm, sauma peitetään peitelistalla.

Älä kiinnitä valaisimia tai muita painavia esineitä suoraan kattopaneeleihin vaan käytä koolauskohtia. Varmista myös, että paneelit ovat samaa tuotantoerää. Näin varmistat tasaisen laadun ja sävyn. Paneeleissa ilmeneviin mahdollisiin tuotantovirheisiin voidaan vedota vain ennen asentamista, asennettuna tuote katsotaan hyväksytyksi.

Ilmoitamme neliöhinnan aina täyden riittoisuuden eli paketin hyötyneliöiden mukaan, emmekä laudan kokonaismittaan perustuvaa neliöhintaa ! Näin saat selville OIKEAN neliöhinnan ja voit laskea OIKEAT kustannukset antamamme neliöhinnan perusteella !