Sokkeli- ja oikaisulaasti Lakka 20kg

14,50 € / säkki
Varastotuote
Tuotenumero
132432
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Sokkeli- ja oikaisulaasti Lakka 20kg on kuituvahvistettu sementtisideaineinen rappauslaasti kivirakenteisten (betoni, tiili, harkko) seinäpintojen oikaisuun ja slammaukseen.

Sokkeli- ja oikaisulaasti Lakka 20kg - Tuotetiedot:

Koko: 20 kg
Menekki: 2 kg/m²/mm
Määrä kpl/lava: 48 sk/lava
Sideaine: sementti
Raekoko: 0,7 mm
Veden tarve: 4,8 l/20 kg
Valmista massaa: n. 11 l/20 kg
Työstettävyysaika: 2 h
Kerrospaksuus: 2 – 10 mm (osittain täyttö max 20 mm)

Käyttökohteet

Kuituvahvistettu sementtisideaineinen rappauslaasti kivirakenteisten (betoni, harkko, tiili) seinäpintojen oikaisuun ja slammaukseen.

HUOM! Ei sovellu kvartsikivipohjaisten hiertopinnoitteiden alustaksi (särmikäs kvartsikivi hioo Sokkeli- ja oikaisulaastia mukaansa).

Työolosuhteet

Suositeltava alustan, laastin ja huoneen lämpötila on yli +10 °C. Kylmemmässä lämpötilassa lisäaineet liukenevat hitaasti, ja laasti kovettuu hitaammin. Lämpötilan on oltava yli +5 °C myös 2-3 vuorokautta rappaustyön jälkeen.

Alustan käsittely

Alustan tulee olla kuiva ja kiinteä. Tartuntaa heikentävät aineet (rasva, hiontapöly jne.) poistetaan ennen laastin levittämistä. Ikkunat, putket ym. pinnat on suojattava huolellisesti. Sade- ja muut valumavedet tulee johtaa pois käsiteltävältä pinnalta työn aikana ja sen jälkeen.

Sekoitus

Säkillinen laastipulveria sekoitetaan porakonevispilällä noin 5 – 6 litraan vettä. Laastijauhe lisätään puhtaassa sekoitusastiassa olevaan puhtaaseen huoneenlämpöiseen veteen. Kun koko pulverimäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta noin 2-3 minuutin ajan, kunnes massa on tasainen ja ilman paakkuja. Lisäaineiden täydellisen liukenemisen varmistamiseksi laastimassaa seisotetaan noin 10 min (alle +15 °C:ssa 15 min), jonka jälkeen massaa sekoitetaan vielä noin 30 sekuntia. Tämän jälkeen laasti on valmis käytettäväksi.

Työn suoritus

Kuiva alusta kostutetaan mattakosteaksi hyvän tartunnan varmistamiseksi. Kolot ja vauriot täytetään Lakka Täyttölaastilla. Soikkeli- ja Oikaisulaasti levitetään ruiskulla tai käsin teräsliipalla. Helteisellä ja tuulisella säällä työskentelyä tulee välttää. Rappauspinta tulee pitää kosteana 2-3 vuorokautta rappaustyön jälkeen. Erityisesti tuulisella ja lämpimällä ilmalla jälkihoito tehdään sumuttamalla rappauspinnalle vettä.

Kovettumisaika

Kovettumisaika on riippuvainen kerrospaksuudesta, lämpötilasta, alustan ominaisuuksista ja ilmanvaihdosta.

Työvälineiden pesu

Työvälineet pestään vedellä työvaiheen päätyttyä. Kuivunut laasti on poistettavissa mekaanisesti. Tuotetta ei saa päästää viemäriin. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä. Paperisäkki voidaan polttaa.

Pintakäsittely

Sokkeli- ja Oikaisulaastipinta voidaan maalata alkalinkestävällä maalilla tai pinnoittaa rouhepinnoituslaastilla ja luonnonrouheilla Laadunvalvonta Lakan Betonilla on käytössä sertifioitu ISO 9001 laatujärjestelmä sekä ISO 14001 ympäristöjärjestelmä.

Varastointi

Varastoidaan kuivassa tilassa irti maasta (lavalla) kosteudelta suojattuna. Laasti säilyy oikein varastoituna suljetussa pakkauksessa yhden vuoden.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen ostivat myös: