Tulenkestävä valumassa 25kg Lakka

39,90 € / säkki
Varastotuote
Tuotenumero
132093
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Puilla lämmitettävien taloustulisijojen kuten takkojen, grillien ja leivinuunien valuun ja korjauksiin sisätiloissa. Korkein jatkuvan käytön lämpötilan kesto +1300°C.

Työolosuhteet

Suositeltava alustan, tasoitteen ja huoneen lämpötila on yli +10 °C. Kylmemmässä lämpötilassa massa kovettuu hitaasti tai ei ollenkaan.

Sekoitus

Säkillinen kuivalaastia (25 kg) sekoitetaan puhtaassa astiassa puhtaalla porakonevispilällä tai betonimyllyssä noin 3 litraan puhdasta vettä. Pulveri lisätään hitaasti sekoitusastiassa olevaan huoneenlämpöiseen veteen. Kun koko pulverimäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta noin 2-3 minuuttia, kunnes massa on tasainen ja ilman paakkuja. Massaa seisotetaan noin 10 min. (alle +15°C:ssa n. 20 min.), jonka jälkeen massaa sekoitetaan vielä noin puoli minuuttia. Tämän jälkeen massa on valmis käytettäväksi. Massan käyttöaika on noin 1 tunti.

Kuivumisaika

Kuivumisaika riippuu lämpötilasta, kerrospaksuudesta sekä ilmanvaihdosta.

Valu ja sen jälkihoito

Suositeltava alin työskentelylämpötila on +10oC. Kovettuminen alkaa noin 2 - 5 tuntia sekoituksesta, jolloin massan lämpötila alkaa nousta. Valussa ei saa käyttää raudoitusta. Raudan lämpölaajeneminen aiheuttaa halkeilua tulisijaa lämmitettäessä. Muoteissa ei saa käyttää muovikalvoa, koska valun pinnasta tulee tällöin liian tiivis eikä kosteus poistu normaalisti rakenteesta tulisijan kuivauslämmityksessä. Muotin voi normaalitapauksissa purkaa seuraavana päivänä. Jälkihoitona kastelu poistaa halkeiluriskin vaaraa. Valettavan uuniosan seinät ja katto erotettava toisistaan liikuntasaumalla, joka tiivistetään palonkestävällä villalla. Yhtenäinen laatta saa olla kooltaan korkeintaan 400*800 mm2 tai 600*600 mm2 . Laatan paksuuden on oltava vähintään 50 mm. Leivinuunin lakivalun paksuus tulee olla vähintään 100 mm.

Käyttöönotto

Rakenteen lämmittäminen aloitetaan varovasti aikaisintaan 2 - 3 viikkoa valusta. Yli 80 mm paksuissa valuissa tulee odottaa 3 viikkoa. Ensimmäisissä lämmityksissä lämpötilaa nostetaan hitaasti, jotta rakenteessa oleva kosteus ajetaan hallitusti pois (äkillisen kovan lämmityksen yhteydessä kosteus höyrystyy rakenteessa, jolloin syntynyt höyrynpaine saattaa rikkoa rakennetta).

Työvälineiden pesu

Työvälineet pestään vedellä työvaiheen päätyttyä. Kuivunut massa poistetaan mekaanisesti. Tuotetta ei saa päästää viemäriin. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä. Paperisäkki voidaan polttaa.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen ostivat myös: