Yritys

testataan

Sarokas on vuonna 1936 perustettu rakennus- ja sisustustarvikkeita myyvä turkulainen perheyritys, joka on siirtynyt isältä pojalle jo neljästi. Pitkät perinteet, vankkumaton ammattitaito rakentamiseen sekä tinkimätön asiakaspalvelu ovat olleet konseptin punainen lanka jo heti yrityksen alkuajoilta lähtien. Olemme halunneet luoda ostokokemuksen joka saa asiakkaan palaamaan yhä uudelleen ja uudelleen. Vuosien varrella lukuisat laatutietoiset asiakkaat ja pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat mahdollistaneet meille sen missä olemme nyt. Yli 80 vuoden historiaan mahtuu paljon kokemuksia sekä projekteja ja kiitos niistä kuuluu asiakkaillemme.

Tuotevalikoimamme koostuu parhaista ja laadukkaista alan materiaaleista ja pitää sisällään jopa 16 000 nimikkeen varastovalikoiman. Tämän lisäksi tarjoamme toimitusmyyntinä yli 100 000 tuotetta aivan kätesi ulottuville, siis käytännössä kaiken mitä kodin rakentamiseen tarvitset! Sarokas on panostanut myös omaan tuontiin, tuotemerkkeihin ja tuotteisiin, kuten Juha Leppäkosken suunnitelemaan Sarokkaan Saaristo-ovi mallistoon, Funkkis-oviin tai lukuisiin eri sauna- ja sisustuspaneeleihin. Maahantuontimme taas hoitaa useiden eri tuotemerkkien jakelun sekä jälleenmyynnin niin jälleenmyyntiyrityksille kuin suoraan loppukuluttajillekin. Näihin tuoteryhmiin kuuluvat useat eri laminaatit ja parketit, ovet ja ikkunat, laatat ja tarvikkeet sekä paljon muuta.

1936

1936

Urho Sarokas perusti Eskelinkadulle Fanerimyymälä U.A Sarokkaan, jossa hän myi vaneria, kuitulevyjä, koivukeppejä ja viiluja.

1938

1938

Yritys muutti osoitteeseen Hämeenkatu 18, jossa toimittiin vuoteen 1961

1954

1954

Sarokkaan uusi varasto valmistui Itäharjulle Ilmarisenkatu 1:een ja tuotevalikoima laajeni. Nyt myyntiin tulivat myös ovet, lastulevyt ja laminaatit.

1961

1961

Sarokas muutti osoitteeseen Hämeenkatu 14, jossa levysahaus jatkui vuoteen 1976 asti.

1976

Sarokkaan pääpaikka siirtyi Itäharjulle. Hämeenkadulle avattiin keittiö- ja kylpyhuonekalusteiden erikoismyymälä.

1979

1979

Toiminnan laajentuessa siirryttiin uusiin tiloihin (Voimakatu 2-4). Aulis Leppäkosken kuoltua vuonna 1979 johtajana jatkoi Auliksen vaimo, Pirkko Leppäkoski.

1991

1991

Orikedolle, Polttolaitoksenkatu 17, valmistuivat uudet nykyaikaiset toimitilat.
Uusien tilojen myötä Sarokkaan tuotevalikoima laajentui kattamaan kaikki rakentamiseen ja remontointiin liittyvät tuotteet.
Aulis ja Pirkko Leppäkosken poika, Juha Leppäkoski, aloitti toimitusjohtajana vuonna 1992.

2001 - 2008

Nauvossa avattiin myyntipiste, Saaristo-Sarokas, jota pitivät Jenny Leppäkoski ja Tommy Heino. Saaristo-Sarokas myytiin vuonna 2008.
Yritys jatkaa edelleen Micks Trä och Järn nimisenä yhtiönä ja Sarokkaan asiakasyrityksenä.

2006

Laattojen maahantuonti alkoi ja laatta- ja kylpyhuonemyymälä avattiin.

2010

Perustettiin sekä verkkokauppa että asennus- ja remontointipalvelu.
Juha Leppäkosken poika, Antti Leppäkoski, aloitti toimitusjohtajana 2011.

2015

Verkkokauppa päivitetään ja myyntialue kasvaa koko Suomeen.

2017

Molemmat myymälät, rakennustarvike sekä laattamyymälä, laajentuivat ja tuotevalikoima laajeni entisestään.
Täysin uusittu ja automatisoitu verkkokauppa aukeaa ja palvelun laatu sekä hyvä ostokokemus siirtyvät nyt myös myymälästä verkkoon.

Tänään

Rakennustarvikemyymälä jatkaa laajentumistaan ja Sarokas jatkaa panostamistaan verkkoon palvellakseen kaikkia asiakkaitaan entistä paremmin ja nykyaikaisemmin.