Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä tummanharmaa

439,00 € / kpl
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
401656
kpl

Toimitusaika: 5-10 päivää

Toimituskulut alk.: -
Biolan

Luonnon vehreys ympärillä antaa meille energiaa, terveyttä ja iloa. Se on myös elinehto meille ja tuleville sukupolville. Siksi tehtävämme on vaalia luontoa. Biolanilla on sitouduttu tekemään vihreitä tekoja – yhdessä sinun kanssasi.

Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä tummanharmaa 

  • helppokäyttöinen ja siisti käymälä päivittäiseen käyttöön
  • suoraan lattiapinnan päälle asennettava
  • tuuletusputki takaa huonetilan hajuttomuuden
  • laitteen sileät muovipinnat on helppo pitää puhtaana
  • istuinrenkaana lämpöistuin
  • erottelee virtsan kiinteästä jätteestä jo istuinosassa
  • helppokäyttöinen kuivikkeen annostelija
  • jätesäiliössä on kaksi erillistä sisäastiaa

Tuotteet myydään kappaleittain. Lisää ostoskoriin haluttu kappalemäärä.

Tummanharmaa
Tuotenumero: 70570360
LVI-numero: 8332018

Erotteleva Kuivikekäymälän käyttö

Erotteleva Kuivikekäymälää tulee käyttää ja huoltaa ohjeiden mukaisesti. Näin varmistetaan käymälän käyttö- ja huoltomukavuus. Erottelevassa Kuivikekäymälässä on käytävä tarpeilla aina istualtaan nesteen ja kiintoaineen erottelun vuoksi. Ensimmäisillä käyttökerroilla on syytä varmistaa, että oma istumaetäisyys ja -tapa ovat sopivia laitteeseen nähden.

Erotteleva Kuivikekäymälä on tarkoitettu kompostoituville käymäläjätteille, eli myös WC-papereille. Käymälään ei saa laittaa mitään, mikä haittaa käymäläjätteen jälkikäsittelyä kuten:

roskia, siteitä
kemikaaleja, kalkkia
pesuaineita, pesuvesiä
tuhkaa, tupakan tumppeja

Ennen käyttöönottoa

Etummaisen sisäastian pohjalle laitetaan parin sentin kerros Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Kuivikesäiliö täytetään kuivikkeella.

Kuivikkeen käyttö

Käymälän takaosassa olevassa kuivikesäiliössä on kuivikeannostelija. Se toimii annostelijan nupista painamalla. Kuiviketta ei lisätä jokaisella käynnillä, vaan lisäys ”isompien” tarpeiden jälkeen riittää.

Sopivan kuivikkeen käyttö on käymälän toiminnan kannalta ensisijaisen tärkeää. Kuivikkeeksi suositellaan Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Komposti- ja Huussikuivike sitoo tehokkaasti hajua ja pitää massan ilmavana.

Käymälän ympärivuotinen käyttö

Lämpimiin tiloihin asennettua käymälää voidaan käyttää ympäri vuoden. Tällöin käymälän asennuksessa tulee huomioida ilmastoinnin ja nesteenpoiston lämpöeristykset kylmien tilojen osalta.

Kylmiin tiloihin asennettu käymälä voi jäätyä talven aikana. Käymälälaite on valmistettu pakkasen kestävästä polyeteenimuovista, joten jäätyminen ei vahingoita sitä. Kylmissä tiloissa olevaa käymälää voidaan käyttää satunnaisesti talven aikana. Mikäli neste kerätään kanisteriin, se tyhjennetään syksyllä nesteen jäätymisestä johtuvien vahinkojen välttämiseksi. Jos kuivikesäiliössä oleva kuivike on kosteata, se saattaa jäätyä talven aikana. Tällöin kuivikeannostelija ei toimi, joten kuivike lisätään käsin.

Erotteleva Kuivikekäymälän huolto

Erotteleva Kuivikekäymälää tulee käyttää ja huoltaa ohjeiden mukaisesti. Näin varmistat käymälän käyttö- ja huoltomukavuuden.

Sisäastian tyhjentäminen

Erotteleva Kuivikekäymälän säiliössä on kaksi erillistä sisäastiaa. Yhtä astiaa käytetään kerrallaan. Kun yksi sisäastia tulee täyteen, se siirretään laitteen takaosaan odottamaan ja toinen astia otetaan käyttöön. Tarvittaessa jätteen pinta tasoitetaan esim. kepin avulla. Käymälän sisäastioihin kuuluvat kannet ovat tarkoitettu astioiden tyhjennyskuljetusta varten. Kansi tulee jättää raolleen varastoinnin ajaksi. Kun käymälän molemmat astiat ovat täyttyneet, aikaisemmin täyttynyt astia tyhjennetään kompostiin.
Tyhjennettäessä käymälän tuuletusputki irrotetaan käymälän kannesta. Käymälälaitteen kansiosa kallistetaan laitteen sivuun tai nostetaan pois siten, että sisäastiat saa nostettua ulos. Sisäastioiden pesu ei ole välttämätöntä tyhjennyksen yhteydessä.
Sisäastioiden takaisinlaitossa huomioidaan, että käytettävä astia tulee oikeaan kohtaan, erottelumaljaa vasten. Astian pohjalle laitetaan parin sentin kerros Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta.

Mittatiedot

Pituus: 78 cm
Leveys: 59,4 cm
Istuinkorkeus: 53 cm
Korkeus: 85 cm
Korkeus seosainenuppiin asti: 98,5 cm
Paino: n. 16 kg
Seosainesäiliön tilavuus: 30 litraa
Sisäastian koko: 28 litraa
Tuuletusputken halkaisija: 75 mm
Nesteenpoistoputken halkaisija: 32 mm

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?