Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18
La 9 - 14

022752050

Puukiukaat

Puukiuas vie sinut osaksi satavuotisia suomalaisia perinteitä

Sanan ”kiuas”, sekä sen lukuisten eri murteiden vastineiden, kuten kiukua, kiukaa ja kiukas, on väitetty juontavan juurensa sanoista kivikota tai kivikasa. Ja sehän kiuas oikeastaan on – kasa hitaasti lämpöä vapauttavia kiviä, joiden ääressä huolet ja murheet kaikkoavat.

Suomalaiset ovat saunoneet ensimmäisen kerran jopa 10 000 vuotta sitten, mutta nykyisen kaltaiset puukiukaat ovat kuitenkin hieman tuoreempi keksintö. Kuitenkin puukiuas on ollut jo vuosisatoja suomalaisen saunan sydän ja sielu.

Hämyinen sauna ja puukiuas luovat ainutlaatuisen elämyksen

Puukiukaat luovat saunaan perinteisestä tunnelmaan ja antavat täyteläiset, sopivan kosteat sekä kestävät löylyt. Puukiukaalla varustettu sauna tarjoaa ainutlaatuisen ja nostalgisen elämyksen. Hämärä sauna, palavan puun ritinä sekä koivuvihdan tuoksu tuovan mieleen lapsuuden kesät.

Saunominen on vertaansa vailla raskaan viikon jälkeiseen rauhoittumiseen. Osa rituaalia on jo puukiukaan sytyttämiseen kuuluva klapien kantaminen ja kokoaminen tulipesään sekä loimuavien liekkien katselu kaikessa hiljaisuudessa. Saunan lämmettyä hämyinen tunnelma ja puukiukaan pehmeät löylyt vievät kiireen ja stressin mukanaan. Astuessasi terassille vilvoittelemaan ja kuuntelemaan lintujen laulua, olo on kevyt ja kuin uudesti syntynyt.

Muista nämä puukiukaiden vertailua tehdessä

Puukiukaan valinnalle kannattaa antaa oma arvonsa, sillä laadukas ja juuri sinun saunasi tarpeita vastaava kiuas kestää pitkään ja tuo iloa sukupolvelta toiselle. Puukiukaan valinnassa tulisi ottaa huomioon esteettisen näkökulman lisäksi myös esimerkiksi saunan koko ja se, kuinka pitkään useimmiten saunot. Puukiuasta valitessa pidä mielessä ainakin seuraavat seikat:

  • Puukiukaita on runsaasti eri kokovaihtoehdoissa; valitse sinun saunallesi oikeankokoinen puukiuas ottaen huomioon myös sen suojaetäisyydet – oikeankokoinen kiuas jättää tilaa useammalle saunojalle ja on myös turvallisuuskysymys.
  • Saunan koko kannattaa ottaa huomioon myös puukiukaiden tehoja tutkiessa; mitä suurempi sauna, sitä tehokkaampi puukiuas vaaditaan saunan tehokkaaseen ja sujuvaan lämmitykseen.
  • Onko saunasi yhteydessä erilliset pesutilat vai tapahtuuko peseytyminen saunassa? Etenkin jos saunomisen yhteydessä peseytyy useampi ihminen, puukiukaan vesipadan tulisi olla tarpeeksi suuri, jotta vettä ei tarvitse jatkuvasti hakea lisää. Jos saunasi yhteydestä löytyvät erilliset pesutilat, et välttämättä tarvitse kiukaaseesi ollenkaan vesipataa.
  • Arvostatko perinteistä tyyliä vai miellyttääkö silmääsi enemmän modernit ratkaisut? Puukiukaista löytyy lähes yhtä monta vaihtoehtoa kuin on saunojaakin – valitse siis juuri sinua eniten miellyttävä ja saunaasi parhaiten sopiva kiuas.

Tuotekuvauksistamme löydät tarkat tiedot mm. puukiukaan koosta, suojaetäisyyksistä, materiaaleista ja tehosta. Jokainen sauna ja saunoja ovat yksilöllisiä – valitse siis parhaiten juuri sinun tarpeitasi vastaava puukiuas, jolla luot saunaasi uniikin ja erityisen kokemuksen. Kun panostat kerralla puukiukaan laatuun, kiität itseäsi myöhemmin nauttiessasi huolettomista löylyistä vuosikausia.

Puukiuas jokaiseen tyyliin ja tarpeeseen

Olemme ottaneet valikoimiimme vain laadukkaita, kotimaisia kiukaita, jotka sopivat erinomaisesti suomalaisen saunojan tarpeisiin; puukiukaat ovat kestäviä, pitkäikäisiä ja valmistettu laadukkaista materiaaleista. Valikoimaamme kuuluvat puukiukaat jokaiseen tyyliin ja tarpeeseen.

Miellyttävätkö silmääsi Narvin tyylikkäät Kota-kiukaat vai luotatko Misan vankkoihin, kestäviin kiukaisiin? Entäpä mitä pidät käsityönä valmistetuista, moderneista IKI-kiukaista? Narvin, Misan ja IKI-kiukaiden lisäksi valikoimassamme ovat myös monet muut puukiukaat, joista löydät varmasti mieleisesi.

Meiltä löydät puukiukaat aina omakotitalon saunatiloihin erillisiin pihasaunoihin, peseytymistä helpottavalla vesipadalla tai ilman, perinteisellä tai modernilla tyylillä. Puukiukaiden lisäksi tarjoamme myös kattavan valikoiman erilaisia kiuastarvikkeita, kuten vesisäiliöitä, alustoja, tuhkalaatikkoja, sytykkeitä ja muita osia.

Tutustu laajaan puukiuasvalikoimaamme! Klikkaamalla kuvia saat lisätietoa haluamasi puukiukaan ominaisuuksista.

Selaa puukiukaiden valikoimaa alapuolella tai käytä sivun yläosan hakutoimintoa