Biolan kuivakäymälä Populett 200 ruskea

759,00 € / kpl
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
401661
kpl

Toimitusaika: 10-21 pvä

Toimituskulut alk.: -
Biolan

Luonnon vehreys ympärillä antaa meille energiaa, terveyttä ja iloa. Se on myös elinehto meille ja tuleville sukupolville. Siksi tehtävämme on vaalia luontoa. Biolanilla on sitouduttu tekemään vihreitä tekoja – yhdessä sinun kanssasi.

Biolan kuivakäymälän Populett 200 Ruskea - Tuotetiedot

 • Tilavuus: n. 200 litraa
 • Istuinosan korkeus: 48 cm
 • Korkeus: 93,5 cm
 • Paino: n. 50 kg
 • Poistoilmaputken halkaisija: 110 mm
 • Nesteenpoistoputken halkaisija: 32 mm
 • Väri: ruskea

soveltuu myös runsaaseen käyttöön
tarvittaessa erottelee nesteen massan ohi
tehokas painovoimainen ilmanvaihto
istuimena saranoitu lämpöistuin Pehvakka
helposti puhdistettavat pinnat

Tuotenumero: 70578600
LVI-numero: 3663118

Tuotteet myydään kappaleittain. Lisää ostoskoriin haluttu kappalemäärä.

Ennen käyttöönottoa

Biolan Populetin välipohjan päälle laitetaan noin 5 sentin kerros (noin 20 l) Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta, jotta nesteenerottelu ei tukkeennu. Erotteluläppä asetetaan erotteluputkeen ohjaavaksi, mikäli käymälää käytetään virtsaa erottelevana. Läppä jätetään erotteluputken päälle, mikäli laitetta käytetään suotonestettä erottelevana.

Istuinkannen ilmaventtiilin säätäminen

Istuinkannen korvausilmaventtiilillä säädetään Populetin tuuletusta. Kesällä venttiiliä pidetään auki, jolloin tuuletus on tehokasta ja nesteiden haihtuminen suurta. Talvella ilmaventtiiliä pidetään lähes kiinni, jolloin kompostoituvan massan lämmönhukka pienenee. Lämpöistuimen kansi pidetään suljettuna käyntikertojen välissä, jotta ilmanvaihto toimii oikein.

Mitä Populettiin voi laittaa

Populett on tarkoitettu kompostoituville käymäläjätteille. Käymälään ei saa laittaa mitään, mikä haittaa kompostin toimintaa tai ei kompostoidu, kuten:

 • roskia, siteitä
 • kemikaaleja, kalkkia
 • pesuaineita, pesuvesiä
 • tuhkaa, tupakan tumppeja

Kuivikkeen ja kompostimöyhentimen käyttö

Jokaisen käyntikerran jälkeen lisätään noin 2–5 dl Biolan Komposti-ja Huussikuiviketta jätösten päälle. Sopivan kuivikkeen käyttö on käymälän toiminnan kannalta ensisijaisen tärkeää. Kuivikkeeksi suositellaan Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Komposti- ja Huussikuivike sitoo tehokkaasti hajua ja pitää käymäläkompostin ilmavana. Kompostimöyhentimellä möyhennetään käymälämassaa ja tasataan massan epätasainen täytös ja siten pidennetään käymälän tyhjennysväliä. Möyhentimellä tehdään edestakaista liikettä useita kertoja joka suuntaan massassa. Möyhennintä käytetään tarvittaessa, kuitenkin noin 10–15 käyntikerran välein. Käytön jälkeen möyhennin jätetään paikoilleen ala-asentoon tuuletusputkeen.

Käymälän ympärivuotinen käyttö

Käymäläjäte jäätyy pakkasilla. Jäätyminen ei vahingoita laitetta eikä kompostimassaa. Kompostimassan hajoaminen jatkuu ilmojen lämmettyä. Käymälän kapasiteettia on mahdollista kasvattaa käyttämällä Populetin virtsaa erottelevaa ominaisuutta. Nestesäiliö tyhjennetään syksyllä, ja sen täyttymistä seurataan, jotta säiliö ei jäädy rikki.

Tyhjentäminen

Biolan Populett tyhjennetään sen täytyttyä. Laite tyhjennetään kokonaan. Tyhjennys voidaan suorittaa lapioiden, kääntämällä käymälän runko nurin tai kippaamalla se jäteauton takalaitanosturilla. Populett-käymälässä on kynnys jäteauton astiahissin käyttöä varten.

Tyhjennys:
 1. Poista lämpöistuin ja mahdollinen seinän ja laitteen välin tiivistävä lista tai verhous.
 2. Ota nesteletku kanisterista/säiliöstä ja käännä se letkukannakkeeseen.
 3. Vedä kompostimöyhennin taka-asentoon.
 4. Nosta ilmaputki irti käymälälaitteesta.
 5. Vedä laite rakennuksesta ulos. 
 6. Kallista laitetta siten että pyörällisen akselin saa paikoilleen.
 7. Siirrä laite tyhjennyspaikkaan tai jätä massa säiliöön kompostoitumaan ja vaihda uusi säiliö käymälään.

Kesäkäytössä oleva käymälä suositellaan tyhjennettäväksi keväällä, ennen ensimmäistä käyttökertaa. Tällöin tyhjentäminen on helpointa ja miellyttävintä.

Suotonestekanisterin tyhjentäminen

Suotonestekanisteri tyhjennetään tarvittaessa, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Ravinnepitoinen suotoneste voidaan hyödyntää kompostin typpilähteenä, mikä tehostaa erityisesti ravinneköyhän ja hiilipitoisen puutarhakompostin toimintaa. Suotonesteen voi käyttää myös pihan ja puutarhan koristekasvien lannoitukseen. Turvallinen laimennussuhde on 1:5. Laimentamatonta suotonestettä voi myös käyttää, mutta tällöin alue tulee kastella huolellisesti levityksen jälkeen lehtipoltteen estämiseksi. Lannoitusta ei suositella syksyisin, jotta ei häiritä monivuotisten kasvien valmistautumista talveen. Suositeltu varastointiaika ennen lannoituskäyttöä on noin vuosi.

Puhdistaminen

Populetin lämpöistuin on pestävissä kaikilla yleisimmillä kodinpuhdistusaineilla. Nesteputki ja välipohjan alapuolella oleva nestekouru tarkastetaan kerran vuodessa ja tarvittaessa puhdistetaan. Käymäläsäiliön pesu tyhjennyksen yhteydessä ei ole tarpeen.

 

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?