Biolan Pumppauskaivo

239,00 € / kpl
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
401651
kpl

Toimitusaika: 5-10 päivää

Toimituskulut alk.: -
Biolan

Luonnon vehreys ympärillä antaa meille energiaa, terveyttä ja iloa. Se on myös elinehto meille ja tuleville sukupolville. Siksi tehtävämme on vaalia luontoa. Biolanilla on sitouduttu tekemään vihreitä tekoja – yhdessä sinun kanssasi.

Biolan Pumppauskaivo on suunniteltu pesuvesien pumppaamiseen Biolan Harmaavesisuodattimiin. Pumppauskaivoa on mahdollista käyttää myös saostuskaivona tai reiitettynä imeytyskaivona vähäisille jätevesimäärille.

Biolan Pumppauskaivo - Tuotetiedot:

  • Kokonaiskorkeus: 1450 mm
  • Säiliön korkeus: 500 mm
  • Säiliön halkaisija: 650 mm
  • Nousuputken halkaisija: 250 mm
  • Vesitilavuus: 150 l
  • Tuloyhde: 75 mm, 110 mm
  • Lähtöyhde saostuskaivo: 75 mm, 110 mm
  • Lähtöyhde paineviemäri: 32 mm
  • Paino: n. 15 kg
  • Max. upotussyvyys: n. 1400 mm

Tuote myydään kappaleittain. Lisää ostoskoriin haluttu kappalemäärä. 

Asentaminen

Pumppauskaivon asentamisessa tulee noudattaa asennusohjeita sekä kohteeseen laaditua jätevesijärjestelmän suunnitelmaa. Suunnitelmasta selviävät mm. järjestelmän sijoituspaikka tontilla, sekä korkeusasemat. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi asennustyö kannattaa teettää koulutetulla ja kokeneella LVI- tai maanrakennusurakoitsijalla.

Asennuspaikka ja syvyys

Pumppauskaivo asennetaan pystysuoraan tasaisen ja tiivistetyn sora-, murske- tai hiekkakerroksen (min. 150 mm) päälle. Asennussyvyys määräytyy kiinteistöstä tulevan viemärin korkeusaseman mukaan. Viettoviemärissä tulee olla riittävä kaltevuus (vähintään 1-1,5 %), jotta jätevesi virtaa esteettä talon lähtöviemäristä pumppukaivoon saakka.

Pumppauskaivon suurin peitesyvyys tuloyhteestä maanpinnalle on noin 750 mm. Tarvittaessa kaivon kaulaosaa voi lyhentää korkeintaan 700 mm. Kaivannon täyttömaan tulee olla routimatonta esim. hiekkaa. Täyttömaa ei saa sisältää teräviä kiviä. Täyttömaa tiivistetään noin 300 mm kerroksina.

Ankkurointi

Pumppauskaivo on ankkuroitava, mikäli pohjaveden tai maaveden noste on mahdollinen. Pumppauskaivon pohjassa on ankkurointia varten kiinnikkeet. Kaivo voidaan ankkuroida esim. 1 metrin mittaisilla harjateräksillä (paksuus 15 mm).

Pohjaveden nosteen ollessa voimakas ankkuroinnissa käytetään esim. betonilaattaa tai valmiita ankkurointilaattoja.

Tulevan viemäriputken liittäminen

Tuloyhde on valmiiksi auki 75 mm putkelle, mutta siihen on mahdollista liittää myös 110 mm putki. Liitoksessa käytetään tiivisteellistä liitosmuhvia.

Lähtevän paineviemärin johtaminen

Paineviemäriputki johdetaan pumppukaivon kannen läpi Biolan Harmaavesisuodattimeen tai Saunasuodattimeen. Kaivon kanteen on merkitty läpivientikohta putkelle ja sähköjohdolle, mikä avataan sahaamalla. Paineviemäriputkena käytetään ulkohalkaisijaltaan 32 mm sileäpintaista kudosvahvisteista letkua.

Routaeristys

Talvikäytössä oleva pumppauskaivo tulee eristää esim. styroksilevyillä, mikäli pumppauskaivon peitesyvyys on alle 75 cm. Myös kannen alle suositellaan asennettavan talvikäytössä eristelevy.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?