Kaakeliliima Casco Premium 3 litraa valkoinen

30,90 € / ast
Varastossa
Tuotenumero
071201
ast

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut ilmoitettu tuotetiedoissa sekä kassalla.

Casco

Klinkkerin, keramiikan, lasimosaiikin, täysin lasitettujen laattojen ja rakennuslevyjen kiinnittämiseen. Voidaan käyttää ilman pohjustusta betoni, kalkki-, sementtirappaus, kipsilevy ja kipsialustoille. Märkätiloissa kiinnitykseen ainoastaan seinäpinnoille. Sisäkäyttöön.

  • Hyvä alkutarttuvuus myös esim. kattojen akustiikkalevyille
  • Isokaan laatta ei valu hyvän alkutarttuvuuden vuoksi
  • Voidaan liimata mm. keramiikkaa ja luonnonkiveä (ei vaaleita) maalatuille pinnoille ja vanhan laatoituksen päälle ilman tartuntakerrosta
  • Liuotteeton ja riittoisa tuote hyvillä vedenkestoominaisuuksilla
  • D2 ET, soveltuu myös suurempien laattojen kiinnitykseen
  • Helposti levitettävä ja käyttövalmis tuote
  • lasimosaiikille
  • useimmille alustoille ilman pohjustusta
  • pitkä avoin aika pieni menekki

Kaakeliliima Casco Premium 3 litraa valkoinen - TEKNINEN TIETO:

Pohja: styrol-akrylaatti dispersio
Tiheys: ~ 1,5 kg/l
Väri: Valkoinen
Avoin aika (EN 1346)¹: n. 40 min.
Käveltävissä: n. 24 h jälkeen
Saumattavissa: n. 24 h jälkeen
Asennuslämpötila: ei alle +5°C
Lämpötilan kesto: täysin kuivuneena +5°C - +75°C
Materiaalimenekki: 4 mm hammaslasta n. 1,1 l/m² 6 mm hammaslasta n. 1,7 l/m² 8 mm hammaslasta n. 2,1 l/m² 10 mm hammaslasta n. 2,6 l/m²
Pakkauskoko: 1 l, 3 l, 10 l
Varastointi: 12 kk viileässä ja kuivassa. Ei saa jäätyä.

Alusta: Alustan tulee olla imukykyinen, puhdas, kiinteä, kuiva ja vapaa tartuntaa heikentävistä aineista. Tasoita tarvittaessa alustassa olevat kolot ja epätasaisuudet Casco Kotikitti 3676 hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Paikalliset epätasaisuudet voidaan tasoittaa myös Casco Kaakeliliima Premiumilla aina 4 mm:n paksuuteen saakka. Liimalla tasoitettu pinta täytyy kuivua 24 h ennen jatkokäsittelyä. Voimakkaasti imevät alustat kuten tasoitepinnat sekä lastulevyt tulee pohjustaa Casco Pohjuste 3698:lla ohjeen mukaisesti. Mikäli alusta on imemätön, annetaan liiman kuivua riittävästi n. 5 - 7 vrk ennen jatkokäsittelyä. Betonille liimattaessa varmista, että alustan kosteus ei ylitä 90 % RH. Levypintoja tehtäessä varmista riittävän hyvä kiinnitys, jotta levyt eivät väänny myöhemmässä vaiheessa. Kipsitasoitealustoilla minimikerrosvahvuus 10 mm.

Maalipinta: Varmista, ettei vanha maali ole vesiliukoinen (esim. lietemaalit). Mikäli vanha maali liukenee veteen, on se poistettava kokonaan. Jos maalipinta kestää vesirasituksen, varmista, että se on hyvin kiinni alustassaan. Jos yli 10 % maalipinnasta irtoaa, on syytä poistaa maalipinta kauttaaltaan. Hyvin alustassaan kiinni oleva maalipinta pestään pesuaineella, annetaan kuivua, karhennetaan pinta hiomalla ja poistetaan pöly.

Vanhat laattapinnat: Varmista, että laatat ovat hyvin kiinni alustassaan. Seinäpinnoilla ei saa olla ”kopoja”. Mikäli mahdollista injektoi irtonaiset laatat tai poista ”kopokohdat” ja tasoita pinta. Mikäli yli 10 % vanhasta laattapinnasta on huonosti alustassaan kiinni, on syytä poistaa vanha laattapinta kokonaan. Hyvin alustassaan kiinni olevia laattoja ei tarvitse poistaa. Pese vanhoilta laattapinnoilta tartuntaa heikentävät aineet pois. Hio pinta ja poista hiontapöly hyvän tartunnan varmistamiseksi ennen uuden laatan asennusta.

Asennus: Keraamiset laatat Liima levitetään alustaan sileällä lastalla, jonka jälkeen se kammataan auki hammaslastalla. Aseta laatat kiinni välittömästi märkään liimapintaan. Liikuta laattaa edestakaisin, jotta liimaharjat kaatuvat ja laatan alle ei jää ilmapusseja. Käytä laatoituksessa mielellään n. 3 mm saumaa, jolloin liima kuivuu nopeammin. Älä levitä liimaa enemmän kuin ehdit 40 min aikana laatoittaa. Liima soveltuu myös isokokoisille laatoille. Laattojen paino saa olla enintään 40 kg/m2. Ei saa käyttää jäätyneillä ja kuumilla alustoilla. Laatat voidaan saumata 1-5 vrk:n kuluttua liimauksesta. Kuivumisaikaan vaikuttavat liimattavan materiaalin laatu ja imukyky, sekä asennusolosuhteet, että alustan ominaisuudet. Saumaus suoritetaan Casco Dekor tai Casco Decor Premium saumalaastilla.

Rakennuslevyt: Liima levitetään sopivina pisteinä tai raitoina levyn painosta ja laadusta riippuen niin, että liimaa on levyn reunoilla. Käytä liimaa riittävästi hyvän tartunnan varmistamiseksi. Kun liima on levitetty, paina levy välittömästi alustaan. Paremman tartunnan varmistamiseksi liikuta levyä liimapinnalla edestakaisin n. 10 cm. Liima antaa heti riittävän alkutarttuvuuden, joten levyä ei yleensä tarvitse tukea edes riippuasennuksissa. Lopullinen lujuus saavutetaan 5 vrk:n kuluttua. Sulje pakkauksen kansi välittömästi käytön jälkeen, ettei liiman pinta kuivu.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Muista myös