Kamiina Jotul F 118 musta maali

1 860,00 € / kpl
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
400290
kpl

Toimitusaika: Varmista saatavuus myyjältä.

ILMAINEN TOIMITUS!

Toimituskulut ilmoitettu tuotetiedoissa sekä kassalla.

Jotul

Jøtul F 118 on ajaton klassikko, joka on päivitetty puhtaasti polttavaksi ja johon on lisätty joitain uusia yksityiskohtia. Kamiinan alkuperäinen muoto on peräisin 30-luvulta ja sen muotoiluun on osallistunut mm. tunnettu norjalainen kuvataiteilija Ørnulf Bast. Kamiinassa on syvä tulipesä, johon mahtuvat jopa 60 cm pitkät polttopuut, jolloin paloaika on erittäin pitkä. Kamiinan päällä on kätevä keittolevy.

«Eg grev ned min eld...» Kamiinan etupuolella on kirjoitettuna muinaisnorjalainen tulen rukous, joka lausuttiin siksi, että haluttiin pitää tulipalot ja pimeyden voimat poissa kodeista. Sitä käytettiin monissa osissa maata luultavasti useiden satojen vuosien ajan. Rukouksella oli myös uskonnollinen viesti, koska tulen katsottiin olevan suurin uhka pimeyden voimille. Norjassa luultiin pitkään, että teksti perustuu muinaispohjoismaiseen Håvamål-eepokseen, mutta se ei pidä paikkaansa.

Puhtaasti palava tulipesä

Tämä malli on puhtaasti palava. Tulipesän yläreunassa olevan vetoventtiilin ansiosta luukun lasi pysyy tavallista puhtaampana ja takka polttaa huomattavasti vähemmän puuta. Puun palaessa pidempään myös päästöt ovat alhaisemmat.

 

Tekniset tiedot

- Paino: 145 kg
- Minimiteho 4,0 kW
- Nimellisteho 7,0 kW
- Maksimiteho 11 kW
- Korkeus 785 mm
- Leveys 361 mm
- Syvyys 734 mm
- Hormiliitos: Ø125  mm päältä ja takaa

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?