Muurauslaasti Lakka M100/600 1000kg

149,00 € / säkki
Varastotuote
Tuotenumero
132151
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Muurauslaasti Lakka M100/600 1000kg on tarkoitettu poltettujen tiilien ja kalkkihiekkatiilien muuraukseen sisä- ja ulkotiloissa.

Värilliset (kalkinharmaa, suklaanruskea, turpeenruskea, mustanharmaa, kaamos, tiilenpunainen, tuohenvaalea, antiikinharmaa, pellavanvaalea, viljankeltainen, sahara, kuura) muurauslaastit saat tilauksesta. Turpeenruskeaa saatavilla myös 500 kg:n säkissä, muita värillisiä 25 kg ja 1000 kg säkeissä.

 

Tekniset tiedot

Sideaine Sementti

Runkoaine Luonnonhiekka

Lisäaineet Ominaisuuksia parantavia lisäaineita

Väri Perusväri harmaa, lisäksi 12 väriä

Suurin raekoko n. 4 mm

Vedentarve (l/25kg) n. 3 - 3,5

Valmista massaa (l/25kg) 13 - 14

Käyttöaika vedenlisäyksestä n. 2 tuntia

Menekki n. 1,2 - 1,8 kg/tiili

Puristuslujuus 28 d (MN/m²) 4

Pakkauskoko 1000 kg

Käyttökohteet

Poltettujen tiilien ja kalkkihiekkatiilien muuraukseen sisä- ja ulkotiloissa.

Työolosuhteet

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi laastin, tiilien ja ilman lämpötilaksi suositellaan yli +10 °C. Kylmemmässä lämpötilassa lisäaineet eivät toimi kunnolla ja sementin reaktio hidastuu tai pysähtyy kokonaan. Alle +5 oC lämpötilassa rakenne suojattava ja lämmitettävä vähintään 2 - 3 vuorokautta muurauksen jälkeen, jotta ns. jäätymislujuus saavutetaan. Tuore muuraus ei saa kuivua liian nopeasti tuulen tai korkean lämpötilan vuoksi, vaan se tulee suojata tai jälkihoitaa esim. vesisuihkeella tai muurausajankohta tulee vaihtaa otollisemmaksi. Tiilien tulee mielellään olla kosteita, mutta ei märkiä.

Sekoitus

Säkillinen laastia sekoitetaan porakonevispilällä tai betonimyllyssä 3 - 3,5 litraan puhdasta vettä. Laastijauhe lisätään puhtaassa sekoitusastiassa olevaan puhtaaseen huoneenlämpöiseen veteen. Kun koko pulverimäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta noin 3 minuuttia, betonimyllyssä 7 - 10 minuuttia, kunnes massa on tasainen, notkea ja ilman paakkuja. Kylmissä olosuhteissa voi käyttää lämmintä vettä (max +35 oC). Käyttöaika vedenlisäyksestä on noin 2 tuntia. Käyttöaika lyhenee laastin ja/tai ulkolämpötilan noustessa. Kalkkihiekkatiilien muuraukseen suosittelemme Ohutsaumalaastia.

Kovettumisaika

Kovettumisaika on riippuvainen sauman paksuudesta, ilman ja tiilien lämpötilasta ja kosteudesta sekä ilmanvaihdosta.

Työvälineiden pesu ja tuotteen hävitys

Työvälineet pestään vedellä välittömästi työvaiheen päätyttyä. Kuivunut laasti poistetaan mekaanisesti. Tuotetta ei saa päästää viemäriin. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä. Paperisäkki voidaan polttaa.

Laadunvalvonta

Muurauslaastin laatua valvotaan Inspectan ohjeiden mukaisesti ja virallisena valvojana toimii Inspecta Sertifiointi Oy. Lakan Betonilla on käytössä myös sertifioitu ISO9001 laatujärjestelmä.

Varastointi

Varastoidaan kuivassa tilassa irti maasta (lavalla) kosteudelta suojattuna. Laasti säilyy oikein varastoituna suljetussa pakkauksessa yhden vuoden valmistuspäivästä.

 

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?