Saneerauslaasti Lakka 20kg

28,90 € / säkki
Varastotuote
Tuotenumero
132429
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Saneerauslaasti Lakka 20kg on valumaton, polymeerivahvistettu sementtipohjainen laasti kaakeli- ja klinkkerilaattojen kiinnitykseen muovitapettien, kaakelilaattojen, hyväkuntoisten maalipintojen päälle kuivissa ja kosteissa sisätiloissa. Sitä voit käyttää myös betoni-, kevytbetoni-, tiili-, rappaus- sekä rakennuslevypinnoille kuivissa, kosteissa ja märissä sisä- sekä ulkotiloissa. Saneerauslaastilla kiinnität lisäksi klinkkereitä ja tiiviitä mosaiikkilaattoja myös pystysuoriin sementtipohjaisiin alustoihin ulkona (pilarit, sokkelit ym.). HUOM! Rakennuslevylle laatoittaessasi huomioi levyvalmistajan ohjeet. 

Saneerauslaasti Lakka 20kg – Tuotetiedot: 

  • Sideaine: Sementti / Valkosementti 
  • Väri: Harmaa  
  • Suurin raekoko: n. 0,3 mm 
  • Vedentarve (l/20kg): n. 5,6 
  • Valmista massaa (l/20kg): n. 13 – 14 
  • Menekki: kg/m2 n. 3 
  • Käyttöaika: vedenlisäyksestä n. 2 - 3 tuntia Avoin aika n. 15 - 30 min huoneenlämmössä 
  • Varastointi: 12 kk valmistuspäivästä; suljettu pakkaus, kuiva tila, irti maasta 
  • Pakkauskoko: 20 kg 
  • Tuotenumero: 132429 

Käyttökohteet 

Saneerauslaasti on valumaton, polymeerivahvistettu sementtipohjainen laasti. Tuote soveltuu keraamisten laattojen sekä liuskekivien kiinnitykseen rakennuslevyille tai kiviainespohjaisille materiaaleille sisä- ja ulkotiloissa. Tuote soveltuu myös laatoitettaessa vanhan laatoituksen päälle sekä hyväkuntoisille maalatuille pinnoille. HUOM! Rakennuslevylle laatoittaessa huomioi levyvalmistajan ohjeet. 

Alustan käsittely 

Alustan tulee olla kiinteä ja pölytön. Tartuntaa heikentävät aineet (rasva, hiontapöly, sementtiliima jne.) on poistettava ennen laastin levittämistä. Muovitapetit, laatat ja maalipinnat karhennetaan karkealla hiontapaperilla, jonka jälkeen hiontapöly poistetaan. Laatoitettava alusta primeroidaan Lakka vedeneristysohjeen mukaisesti. Lattioita laatoittaessa mahdollinen lattialämmitys on kytkettävä pois viimeistään 2 vrk ennen laatoitustyön aloittamista. 

Sekoitus 

Laastijauhe lisätään puhtaassa sekoitusastiassa olevaan puhtaaseen huoneenlämpöiseen veteen porakonevispilällä. Kun koko pulverimäärä on sekoitettu veteen, jatketaan sekoitusta noin 2 minuuttia, kunnes massa on tasainen ja ilman paakkuja. Laastimassaa seisotetaan noin 10 min (alle +15 °C:ssa 15 - 20 min), jonka jälkeen massaa sekoitetaan vielä noin 1 min. Tämän jälkeen laasti on käyttövalmis. Käyttöaika vedenlisäyksestä on noin 2-3 tuntia. 

Työn suoritus 

Huoneen ja massan lämpötilan tulee olla yli +10oC. Laasti levitetään laatoitettavalle pinnalle laatoituslastan sileällä reunalla voimakkaasti painaen niin suurelta alueelta kerrallaan kuin ehditään laatoittaa noin 10-15 min. aikana. Veto, korkea lämpötila ja imevä alusta lyhentävät laastin avointa aikaa. Laasti kammataan auki lastan hammastetulla reunalla. Laatat painetaan voimakkaasti kiinni alustaansa. Kiinnitettävän laatan takaosan tulee olla noin 80 %:sti laastin peittämä tartunnan varmistamiseksi (voidaan tarkistaa nykäisemällä yksi laatta irti). Saumassa yli puolen välin nouseva laasti poistetaan. Laattojen asentoa voidaan korjata noin 10 min ajan kiinnityksestä. Suurilla laatoilla laastia levitetään myös laatan tartuntapinnalle. 

Kovettumisaika 

Kovettumisaika riippuu lämpötilasta, alustan ominaisuuksista sekä ilmanvaihdosta. Laatoitetulle lattialle saa astua aikaisintaan 1 vrk:n kuluttua. 

Työvälineiden pesu 

Työvälineet pestään vedellä työvaiheen päätyttyä. Kuivunut laasti poistetaan mekaanisesti. Jauhe ja kovettunut tuote voidaan hävittää rakennusjätteenä. Paperisäkki voidaan polttaa. 

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?