Tervamaali Auson Mustaruskea Terva

25,90 € / kpl
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
404242
kpl

Toimitusaika: 5-14 päivää

Toimituskulut alk.: -
Sarokas

Puuterva on yhtä luonnollinen tuote kuin puu, josta sitä tehdään. Auson valmistaa tervasta luonnon omia maaleja – kestäviä ja kauniita sävyjä, jotka suojaavat ja hoitavat samalla puuta. Keskiajalla terva oli ainut tunnettu tapa puupinnan suojaamiseksi. Edelleenkin se on paras tapa. Terva suojaa puupintaa metsäpuiden sisältämien omien luonnollisten suoja-aineiden avulla homehtumista ja lahoamista vastaan. Terva antaa puun hengittää.

Ausonin Mustaruskea terva on aitoa puutervaa, joka sisältää sekä mustaa että ruskeaa pigmenttiä. Mustaruskea puuterva antaa puulle pehmeämmän sävyn kuin Ausonin Mustaterva. Kutsumme Mustaruskeaa arkkitehtien valinnaksi. Se suojaa lahoamiselta, homeelta ja kuivumiselta samalla tavalla kuin muutkin tervamaalimme. Pehmeämpi musta sävy sopii erityisen hyvin moderneihin puutaloihin, mutta tietenkin myös aitoihin ja rantavajoihin. Käytä Mustaruskeaa tervaa käsittelemättömille tai aikaisemmin tervalla, keittomaalilla tai rautavihtrillillä käsitellyille puupinnoille. Jos maalaat höylättyä puuta, laimenna tervamaali 10–20 % tärpätillä tai spriillä. Höyläämättömälle puulle tervamaalia voi käyttää sellaisenaan.

Huomaa, että Mustaruskea terva on luonnontuote, jonka ulkonäkö voi vaihdella eri valmistuserien välillä. Jos sinulla on useita eri valmistuseriä (ks. kannessa oleva valkoinen etiketti), sekoita ne keskenään värierojen välttämiseksi.

Koska pigmentti laskeutuu purkin pohjalle varastoinnin aikana, on tärkeää sekoittaa aine huolellisesti ennen maalausta ja välillä maalauksen aikana.

Tervamaali Mustaruskea Terva – Tuotetiedot:

  • Pakkauskoot: 0.9 L, 2.7 L ja 9 L
  • Väri: Mustaruskea (himmeä)
  • Tiheys: 1,03 ± 0,03 kg/l
  • Kiintoainepaino: 82 % ± 3 %
  • Riittävyys: 5–8 m2/litra pinnasta riippuen. Erittäin kuiva puu voi vaatia 2–3 kertaa enemmän maalia.
  • Kuivumisaika: Useista päivistä useisiin viikkoihin riippuen mm. säästä, puutavarasta, ainemäärästä ja siitä, kuinka hyvin terva on imeytynyt pintaan.
  • Laimennus: Balsamitärpätti tai sprii
  • Työvälineiden puhdistus: Tärpätti tai sprii 
  • Käyttökohteet: Julkisivulaudoitus, paneelit, aidat, puukatot, lavakalusteet ja muihin ulkopuupintoihin.

Tuotteet myydään kappaleittain. Lisää ostoskoriin haluttu kappalemäärä.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Lataa PDF
pdf
(Koko: 1.1 MB)