Tervamaali Auson Punaterva

25,90 € / kpl
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
404239
kpl

Toimitusaika: 5-14 päivää

Toimituskulut alk.: -
Sarokas

Puuterva on yhtä luonnollinen tuote kuin puu, josta sitä tehdään. Auson valmistaa tervasta luonnon omia maaleja – kestäviä ja kauniita sävyjä, jotka suojaavat ja hoitavat samalla puuta. Keskiajalla terva oli ainut tunnettu tapa puupinnan suojaamiseksi. Edelleenkin se on paras tapa. Terva suojaa puupintaa metsäpuiden sisältämien omien luonnollisten suoja-aineiden avulla homehtumista ja lahoamista vastaan. Terva antaa puun hengittää.

Kaikki maalit juontavat juurensa Ausonin Punatervasta. Se on alkuperäinen punamaali. Tällä tervamaalilla käsiteltynä talon julkisivu saa perinteisen punamullan sävyn. Se antaa myös parhaan suojan säiltä ja tuulilta. Punaterva sopii erinomaisesti perinteisten kesämökkien maalaamiseen sekä myös modernimpien puutalojen käsittelyyn. Punatervaa voi käyttää käsittelemättömille sekä aikaisemmin tervalla, keittomaalilla tai rautavihtrillillä käsitellyille puupinnoille. Jos maalaat höylättyä puuta, laimenna tervamaali 10–20 % tärpätillä tai spriillä. Höyläämättömälle puulle tervamaalia voi käyttää sellaisenaan.

Huomaa, että Punaterva on luonnontuote, jonka ulkonäkö voi vaihdella eri valmistuserien välillä. Jos sinulla on useita eri valmistuseriä (ks. kannessa oleva valkoinen etiketti), sekoita ne keskenään värierojen välttämiseksi.

Koska pigmentti laskeutuu purkin pohjalle varastoinnin aikana, on tärkeää sekoittaa aine huolellisesti ennen maalausta ja välillä maalauksen aikana.

Tervamaali Auson Punaterva – Tuotetiedot:

  • Pakkauskoot: 0.9L, 2.7L, 9L
  • Väri: Punainen (himmeä)
  • Tiheys: 1.10 ± 0.03 kg/L
  • Kiintoainepaino: 82 % ± 3 %
  • Riittoituus: 5-8 m²/L pinnasta riippuen (erittäin kuiva puu voi vaatia 2-3 kertaa enemmän maalia)
  • Kuivumisaika: Useista päivistä useisiin viikkoihin riippuen mm. säästä, puutavarasta, ainemäärästä ja siitä kuinka hyvin terva on imeytynyt pintaan.
  • Laimennus: Balsamitärpätti tai sprii
  • Työvälineiden puhdistus: Tärpätti tai sprii
  • Käyttökohteet: Julkisivulaudoitus, paneelit, aidat, puukatot, lavakalusteet ja muihin ulkopuupintoihin.

Tuote myydään kappaleittain. Lisää ostoskoriin haluttu kappalemäärä.

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Lataa PDF
pdf
(Koko: 1.1 MB)
pdf
(Koko: 758.3 KB)