B:hard

Täysin uudentyyppinen kestävä ja edullinen puulattia b:hard-kovapuulattia on täysin uudentyyppinen lattiapinnoite. Se eroaa normaalista lautaparketista ohuemman mutta kestävämmän puisen pinta- eli kulutuskerroksen osalta. Asennettuna b:hard ei kuitenkaan eroa ulk onäöllisesti parketista tai massiivipuulattiasta. Se tuntuu myös jalan alla samalle kuin mikä tahansa puulattia, mutta sen kestoikä on ainutlaatuisen rakenteensa vuoksi parkettilattiaa pidempi. Hinnallisesti kovapuulattia on huomattavasti edullisempi kuin vastaavan levyinen lankkuparketti massiiviparketista puhumattakaan.

Pintakerros b:hard-kovapuulattiassa on joko tammea tai pähkinää. Tammelle on luonnon värin lisäksi viisi sävytysvaihtoehtoa. Kaikki tuotteet ovat pinnaltaan öljyttyjä ja myöhemmin markkinoille tulee lisäksi mattalakatut tuotteet. Kovapuulattian hoitaminen ja puhtaana pitäminen on yhtä helppoa kuin minkä tahansa puulattian.

B:hard-kovapuulattian uusi ainutlaatuinen rakenne b:hard-kovapuulattia eroaa normaalista lautaparketista ohuemman puisen pinta- eli kulutuskerroksen osalta. Parketissa on normaalisti noin 3,5 mm kulutuspinta, kun taas b:hardissa kulutuspinta on 0,7 mm. Kovapuulattian pintakerroksen ja hdf-rungon välissä on patentoitu woodpowder-kalvo.  Tuotetta valmistettaessa nämä kerrokset ja taustapintana oleva koivuviilu puristetaan korkealla lämmöllä ja kovalla paineella yhteen. Samalla woodpowder kovettaa puisen pintakerroksen noin kolme kertaa kovemmaksi käsittelemättömään puuhun verrattuna. Tämä tekee b:hardista ainutlaatuisen kulutusta ja naarmuttamista kestävän puulattian.

B:hard – erinomainen valinta allergisille ja lapsiperheille b:hard-kovapuulattiassa ei ole käytetty liimoja eikä se sisällä lisättyä formaldehydiä, joten se on käyttäjälleen erittäin turvallinen valinta. Tästä syystä b:hard soveltuu erinomaisesti allergisille henkilöille ja  lapsiperheille. Kovaakin kulutusta kestävän pintansa ansiosta b:hard on erittäin hyvä valinta myös koiraperheille. Vaikka kulutuspintaa ei voi hioa ja sitä on vähemmän kuin normaalissa parketissa, on kovapuulattian kestoikä ainutlaatuisen rakenteensa vuoksi parkettilattiaa pidempi.

Helposti asennettava b:hard soveltuu hyvin  myös korjausrakentamiseen ja lattialämmityskohteisiin b:hard-kovapuulattian kokonaispaksuus on vain 11 mm. Normaaliparkettia ohuempana se soveltuu loistavasti saneerauskohteisiin. Lattialämmitys ja b:hard toimivat hienosti yhdessä b:hardin erinomaisen lämmöntasauskyvyn ja normaalia vähäisemmän elämisen vuoksi. B:hardin asentaminen on helppoa lukkopontin ansiosta.

B:hard – huipputuote myös julkisiin tiloihin ainutlaatuisen rakenteensa vuoksi b:hard-kovapuulattia soveltuu erittäin hyvin myös julkisiin tiloihin kuten ravintoloihin, hotelleihin ja  muihin  liiketiloihin. Sen käyttöluokka 23/34 soveltuu erittäin intensiiviseen kaupalliseen käyttöön.  B:hard kestää iskuja paremmin kuin laminaatti ja keraamiset laatat sekä kemikaaleja ja piikkikorkoja huomattavasti paremmin kuin parketti.  B:hardin paloluokka on bfl-s1 ja siksi se voidaan asentaa myös poistumisteihin. Tuote on valmistettu en 14354 normien mukaisesti.

Puulattioiden hiominen b:hard-kovapuulattiaa ei voi hioa mutta siihen on tuskin tarvetta, koska sen pinta kestää hyvin kovaakin kulutusta. Perinteisen 3,5 mm kulutuspintaisen parkettilattian hiominen on teoriassa mahdollista. Käytännössä on kuitenkin havaittu, että tuotteet, joissa runkona on rimoista tehty ns. Välisäle, eivät kestä pinnan hiomista alle 3 mm vahvuiseksi. Vain tuotteet, joissa on runkona levyrakenne, kestävät hionnan. Puulattioita hiotaan kuitenkin hyvin harvoin. Tutkimusten mukaan kaikista puulattioista hiotaan elinkaarensa aikana vain noin 10%.

 

24 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu

24 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu