Toggle Nav

Myymälä avoinna

Ma - Pe 7 - 18

022752050

Pihakivet

Pihakivet

Lakka pihakivet ja pihalaatat kruunaavat pihasi ja tekevät muut kateelliseksi!

Laadukkaan tuotteet, edulliset hinnat ja nopeat pihakivi ja pihalaatta toimitukset aidon asiakaspalvelun kera takuulla Sarokkaalta.

Klassisia kuvioita, kauniita kaarteita, moderneja muotoja, antiikin patinoimaa pintaa… Ihan mitä vaan! Lakka -pihakivillä saat ajan hammasta kestävää ilmettä niin uuteen kuin vanhaankin pihaan. Herätä kivi eloon omalla pihallasi ja valitse Lakka pihakivet! Sarokas toimittaa kaikki Lakka -tuotteet kätevästi, nopeasti ja edullisesti suoraan kotiin tai työmaalle. Kysy tarjousta tai osta verkkokaupasta!

Lakan pihakivillä saat juuri oman näköisesi ja persoonallisen ilmeen pihaasi. Kaikki pihakivet sopivat saumattoman tyylikkäästi yhteen erilaisten Lakka -pihakivien ja -laattojen kanssa. Erilaisilla ajan patinoimilla antiikkikivi tai muurikivivaihtoehdoilla saat pihasi yleisilmeeseen jotain tavanomaisen upeasta poikkeavaa. Tyylikkään kokonaisuuden viimeistelet yhteensopivilla muurivaloilla, jotka tuovat tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Ryhdistä, rajaa ja viimeistele käytävät ja pihatiet reunakivillä. Samalla estät nurmikon leviämistä pihakivien saumoihin.

Pihakiven valinta, mikä kestää meidän käytössä?

Lakka pihakiviä valmistetaan 50-80 millin paksuisina. 50 mm pihakivi kestää henkilöautoliikenteen, kuitenkaan ei suositella satunnaistakaan raskasta liikennettä. 60 mm pihakivi kestää hyvin normaalin kotipihan kulutuksen myös pihaan ajotiellä. 80 mm pihakivi kestää puolestaan usein toistuvaa raskasta liikennettä. Musta kivi on ollut suosituin väri kivissä jo usean vuoden ajan. Kivimalleista pihakivi on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen ja nyt myös loimukivi on alkanut herättää paljon kiinnostusta.

Haluatko upean pihan nopeasti ja helposti?

Lakka -pihalaatoilla toteutat suurenkin alueen käden käänteessä valmiiksi. Laattamallistostamme löydät perinteiset betonilaatat, pesubetonilaatat sekä elävyyttä antavat kuvio- ja loimulaatat. Laatat sopivat erinomaisesti myös sokkelin viereen sekä tietenkin yhdistettäviksi Lakka -pihakiviin.

Pihan suunnittelu pihakivillä

Toimiva piha rakentuu hiljalleen huolellisesti mietityn suunnitelman pohjalta. Aloita pihan suunnittelu miettimällä mitä siellä tehdään, sillä pihaa suunnitellessa tulee huomioida mitä toimintoja pihalta vaatii ja asettaa päämäärä ja visio. Toteutusta ei välttämättä ole hyvä tehdä alusta loppuun yhdellä kertaa, vaan aloittaa jostakin ja seurata sen jälkeen kuinka piha ja siihen asti toteutetut ratkaisut toimivat. Näin vältetään tilanteet, joissa iso työ osoittautuukin käytännössä turhaksi. Klassinen esimerkki on vaikkapa pihan poikki kulkevan polun rakentaminen, minkä jälkeen luonnollinen kulkureitti muotoutuukin metri polusta sivuun.

Pihakivien ladontamalleja löydät tästä linkistä.

Viimeistele pihakivet huolella ja hoida niitä säännöllisesti

Monesti kysytään mikä olisi helppohoitoinen pihakivi. Pomminvarmasti pihassa kuin pihassa toimivaa kiveä ei kuitenkaan ole. Kivimallin valintaan vaikuttaa sille asetetut vaatimukset, kuinka se istuu ympäristöön – ja tärkeimpänä, että se miellyttää kiven valitsijan ja käyttäjän itsensä silmää. Kiveyksessä on hyvä tarkastaa pinnat sekä linjat ja korjata mahdolliset heitot ennen saumausta ja jyräystä. Huolellisesti tehdyt leikkaukset ja saumaus antavat pihalle viimeisen silauksen. Pihakiveyksen hoitamisessa olennaista on vuosittainen puhdistus ja saumojen uudelleensaumaus. Painepesurilla saa puhtaan pinnan, mutta riskinä on iäkkäämpien kivien pintojen vioittuminen ja saumahiekkojen pois lähteminen.