Lattiatasoite UFS 310 Rapid 20kg Lakka

29,90 € / säkki
Suoratoimitustuote
Tuotenumero
403273
säkki

Toimitusaika: 5-6 päivää

Toimituskulut alk.: -
Lakka

Lattiatasoite UFS 310 Rapid 20kg Lakka Rapid nopeasti kovettuva ja kuivuva sementtipohjainen betonialustojen lattiatasoite

  • Erittäin sileä pinta liimattaville päällysteille
  • Erittäin helposti leviävä ja työstettävä
  • Suojaa päällysteitä tehokkaasti betonialustan alkaliselta kosteudelta
  • Päällystettävissä 3 tunnin kuluttua tasoituksesta
  • Pumpattava

Tekniset tiedot

Sideaine Erikoissementtiseos
Runkoaine Kalkkikivijauhe
Raekoko < 0,3 mm
Menekki kg/m2 /mm n. 1,5
Kerrosvahvuus 0 – 20 mm
Vedentarve 5,4l/20kg (27% kuivaaineen painosta)
Käyttöaika vedenlisäyksestä n. 15 min
Käyttölämpötila +10…+25oC (optimilämpötila +15…+20oC)
Kävelykelpoisuus (+20oC, RH 50%) n. 2 h
Päällystyskelpoisuus (+20oC, RH 50%) n. 3 h
Tasoitepinnan vetolujuus 28d MN/m2 > 1,5
Tartuntavetolujuus 28d MN/m2 > 1,5
Puristuslujuusluokka C30
Puristuslujuus 28d MN/m2 > 30
Taivutuslujuusluokka F7
Kutistuma < 0,3 mm/m pH (kovettunut materiaali) 10,5-11 (matala-alkalinen)
Väri Harmaa
Säilyvyysaika 6kk valmistuspäivästä; kuivassa tilassa irti maasta (lavalla) kosteudelta suojattuna
Pakkauskoko 20kg

Tuotekuvaus

Nopeasti kovettuva ja kuivuva, sementtipohjainen betonialustojen lattiatasoite. Voidaan levittää käsin tai pumppaamalla. Kerrosvahvuus 0 – 20 mm. Alustan käsittely Soveltuvia alustoja ovat sementtipohjaiset alustat, joiden vetolujuus on > 0,5MN/m2 . Alustan suhteellinen kosteus tulee olla alle 95%. Tartuntaa heikentävät aineet (rasva, hiontapöly, matto- ja sementtiliima, vesiliukoinen tasoite jne.) tulee poistaa ennen työn aloittamista. Rakennuksessa on oltava vesikatto ja ovi- sekä ikkunaaukot tulee olla suljettuna. Alusta imuroidaan ja käsitellään Lakka Lattiadispersiolla ohjeen mukaan.

Sekoitus

Säkillinen (20kg) tasoitetta lisätään voimakkaalla porakonevispilällä sekoittaen max. 5,4 litraan vettä. Porakonevispilässä tulee käyttää itsestään siliäville massoille tarkoitettua vispilää. Massan ja alustan lämpötilan tulee olla yli +10 °C. Sekoitusaika n. 2-3 minuuttia. Massan käyttöaika sekoituksesta on normaaleissa olosuhteissa n. 15 minuuttia. Korkea lämpötila lyhentää työaikaa. Kylmissä olosuhteissa käytetään lämmintä vettä (max. +35oC). Liika vesi aiheuttaa ns. erottumista ja heikentää tasoitepinnan vetolujuutta. Huonetilassa tulee välttää vetoa ensimmäisen vuorokauden aikana.

Työn suoritus

Sekoituksen jälkeen tasoitemassa kaadetaan tasoitettavalle alustalle ja levitetään käyttäen hammastettua teräslastaa. Tasoitteen levitystä jatketaan tauotta, kunnes koko tasoitettava alue on tehty. Ohuilla kerroksilla myös piikkitelan käyttäminen parantaa pinnan tasaisuutta. Pumpattaessa tasoitetta, alueen suurin leveys on 10-12m. Tätä leveämmillä alueilla alueet jaetaan väliaikaisilla listoilla. Työvälineet pestään vedellä työn suorituksen jälkeen. Mahdollinen kovettunut tasoite poistetaan mekaanisesti. Tyhjä paperisäkki voidaan polttaa.

Kuivumisaika

Tasoite on kävelykuiva n. 2 tuntia tasoituksesta normaaliolosuhteissa (+20oC, RH 50%). Tasoite on päällystettävissä n. 3 tunnin kuluttua tasoituksesta normaaliolosuhteissa useimmilla pinnoitemateriaaleilla.

Liikuntasaumat

Alustan rakenteellisten liikuntasaumojen kohdalla tasoitekerros katkaistaan esim. kulmahiomakoneella heti kun tasoitepinta on kävely

Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?